Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

VM Schampo får fina betyg i schampoundersökning

https://www.klimatsmart.se/images/news/sha250x250.jpg

Tidningen Hälsa ger VM Schampo fina betyg i deras giftfria schampoundersökning. ”Det tar tid att vänja håret vid ett naturligt och miljövänligt schampo. Men med fördelen att det är fritt från sulfater och silikon”. Skriver tidningen. Varför använda ett naturligt schampo? Den allra vanligaste tensiden som används i konventionella schampon är Sodium Laureth Sulfate (SLS). Detta är en mycket stark tensid som som bokstavligt talat tvättar bort allt, även det som INTE skall tvättas bort. I många stylingprodukter finns det silikoner som kan vara svåra för naturliga schampon att tvätta bort då de innehåller snällare tensider. Om du har använt massa silikonbaserade produkter kan du räkna med en inkörningsperiod på en två tre veckor innan du renat håret på dessa. Fram till dess kommer du oftast få tvätta håret två gånger. Då vi valt att inte använda oss av onaturliga mjukgörare så är det viktigt att du använder en återfuktare. Har du kortare eller mellanlångt hår räcker det att du använder Schampo > B2 Hair Serum. Har du ett längre hår som kräver extra fukt rekommenderar vi dig att använda Schampo > Balsam > B2 Hair Serum. Om du dessutom använder vårt naturliga vax som stylingprodukt så kommer du inte bara få mer fukt och vårdande ämnen till håret, då får en bra styling samt kommer ditt hår inte utsättas för sillikoner vilket gör att det även blir väldigt lätt att tvätta håret. De allra flesta som använt sig av våra schampon under en längre tid upplever att den uppträder som ”ett vanligt schampo”. Precis som tidningen Hälsa skriver tar det ett tag för håret att vänja sig men det kan det vara värt om man tänker på fördelarna både för sig själv men även för miljön.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

VM Schampo får fina betyg i schampoundersökning

2013-08-26
Tidningen Hälsa ger VM Schampo fina betyg i deras giftfria schampoundersökning. ”Det tar tid att vänja håret vid ett naturligt och miljövänligt schampo. Men med fördelen att det är fritt från sulfater och silikon”. Skriver tidningen.

Varför använda ett naturligt schampo? Den allra vanligaste tensiden som används i konventionella schampon är Sodium Laureth Sulfate (SLS). Detta är en mycket stark tensid som som bokstavligt talat tvättar bort allt, även det som INTE skall tvättas bort. I många stylingprodukter finns det silikoner som kan vara svåra för naturliga schampon att tvätta bort då de innehåller snällare tensider.

Om du har använt massa silikonbaserade produkter kan du räkna med en inkörningsperiod på en två tre veckor innan du renat håret på dessa. Fram till dess kommer du oftast få tvätta håret två gånger. Då vi valt att inte använda oss av onaturliga mjukgörare så är det viktigt att du använder en återfuktare. Har du kortare eller mellanlångt hår räcker det att du använder Schampo > B2 Hair Serum. Har du ett längre hår som kräver extra fukt rekommenderar vi dig att använda Schampo > Balsam > B2 Hair Serum.

Om du dessutom använder vårt naturliga vax som stylingprodukt så kommer du inte bara få mer fukt och vårdande ämnen till håret, då får en bra styling samt kommer ditt hår inte utsättas för sillikoner vilket gör att det även blir väldigt lätt att tvätta håret. De allra flesta som använt sig av våra schampon under en längre tid upplever att den uppträder som ”ett vanligt schampo”. Precis som tidningen Hälsa skriver tar det ett tag för håret att vänja sig men det kan det vara värt om man tänker på fördelarna både för sig själv men även för miljön.
Källa: c/o Gerd

Senaste nyheter