Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vinnaren på South Sweden Cleantech Award

https://www.klimatsmart.se/images/news/prisutdelningsbh250x128.jpg

South Sweden Cleantech Award 2011 har gått till Bioprocess Control. Priset delades ut under Sustainable Business Hubs stora cleantechevent 2011 under kvällen den 5 december. Ordföranden Nils Olof Björk lämnade över priset till Dr. Jing Liu, delgrundare och CTO på Bioprocess Control, med följande motivering: ”Bioprocess Control har på kort tid lyckats omsätta akademiskt kunnande till kommersiell nyttighet. Noggrann uppföljning av praktiska tillämpningar i kombination med akademisk baskunskap har lett till fungerande anläggningar och har dessutom lett till fördjupad grundläggande förståelse för anaeroba processer. Det har även lett till utveckling av avancerade mät- och kontrollsystem som idag säljs till den kommersiella biogasindustrin. Företaget har med dessa resultat attraherat externt ägarkapital som har möjliggjort en internationell expansion. Företaget bedöms ha mycket goda möjligheter att bli en ledande leverantör till den internationellt starkt expanderande biogasindustrin.” - Vi är smickrade av att bli utvalda från en stark grupp av finalister. Valet av Bioprocess Control är ett klart erkännande av vad bolaget har åstadkommit på en kort period med tanke på världsledande produkter och snabba marknadspenetration”, säger Patrik Andersson, vd på Bioprocess Control. Gunnar Haglund, ambassadråd vid svenska ambassaden i Warszawa, tilldelades ett hedersomnämnande för sitt mångåriga arbete med att verka för svensk miljöteknik i Polen. För mer information, kontakta: Heidi Olsson, Sustainable Business Hub, 070-622 01 08, heidi.olsson@sbhub.se Patrik Andersson, vd, Bioprocess Control, 070-581 39 83.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vinnaren på South Sweden Cleantech Award

2011-12-06
Nils Olof Björk lämnar över priset till Dr. Jing Liu,
delgrundare och CTO på Bioprocess Control
South Sweden Cleantech Award 2011 har gått till Bioprocess Control. Priset delades ut under Sustainable Business Hubs stora cleantechevent 2011 under kvällen den 5 december. Ordföranden Nils Olof Björk lämnade över priset till Dr. Jing Liu, delgrundare och CTO på Bioprocess Control, med följande motivering:

”Bioprocess Control har på kort tid lyckats omsätta akademiskt kunnande till kommersiell nyttighet. Noggrann uppföljning av praktiska tillämpningar i kombination med akademisk baskunskap har lett till fungerande anläggningar och har dessutom lett till fördjupad grundläggande förståelse för anaeroba processer. Det har även lett till utveckling av avancerade mät- och kontrollsystem som idag säljs till den kommersiella biogasindustrin. Företaget har med dessa resultat attraherat externt ägarkapital som har möjliggjort en internationell expansion. Företaget bedöms ha mycket goda möjligheter att bli en ledande leverantör till den internationellt starkt expanderande biogasindustrin.”

- Vi är smickrade av att bli utvalda från en stark grupp av finalister. Valet av Bioprocess Control är ett klart erkännande av vad bolaget har åstadkommit på en kort period med tanke på världsledande produkter och snabba marknadspenetration”, säger Patrik Andersson, vd på Bioprocess Control.

Gunnar Haglund, ambassadråd vid svenska ambassaden i Warszawa, tilldelades ett hedersomnämnande för sitt mångåriga arbete med att verka för svensk miljöteknik i Polen.

För mer information, kontakta:
Heidi Olsson, Sustainable Business Hub, 070-622 01 08, heidi.olsson@sbhub.se
Patrik Andersson, vd, Bioprocess Control, 070-581 39 83.

Senaste nyheter