Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vinnare i årets Green IT Award

https://www.klimatsmart.se/images/news/vinnare250x141.jpg

Vinnarbidragen i Green IT Award korades under en galamiddag under Green IT Summit i Västerås den 6:e november 2012. Tre välförtjänta bidrag delade på priset, E-hemtjänsten i Västerås, FeedApp och Strategic Innovation. Green IT Award arrangeras av Västerås stad i samarbete med TCO Development, Swedish Standards Institute, Miljörapporten med stöd av Vinnova. - E-hemtjänst, Västerås stad Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni utmanar gängse föreställningar och med hjälp av mjukt inramad teknik skapar möjligheter till framtidens effektiva, och individnära tjänster.” Om bidraget: Västerås stad är med och formar framtidens hemtjänst. Bättre stöd i vardagen när digitala omsorgstjänster kommer hem till bostaden via e-hemtjänsten. - FeedAp Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni kombinerar att möta konsumenternas möjlighet att köpa matvaror till lägre pris och livsmedelshandlarnas behov av att bli av med det som ännu inte är dåligt, men snart passé.” Om bidraget: FeedApp lär dig köpa mat med kort bäst före datum till lägre pris. Appen förbättrar flödet hos livsmedelsbutikerna och reducerar mängden matavfall. - Strategic innovation Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni med ett helhetstänk skapat ett smart sätt att mäta energiförbrukning som skapar värde och handlingskraft.” Om bidraget: Energianvändning minskas och faktabaserade business case skapas när all utrustning som kopplas upp på ett datornärverk mäts, följs och styrs.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vinnare i årets Green IT Award

2012-11-07
Vinnarbidragen i Green IT Award korades under en galamiddag under Green IT Summit i Västerås den 6:e november 2012. Tre välförtjänta bidrag delade på priset, E-hemtjänsten i Västerås, FeedApp och Strategic Innovation.

Green IT Award arrangeras av Västerås stad i samarbete med TCO Development, Swedish Standards Institute, Miljörapporten med stöd av Vinnova.

- E-hemtjänst, Västerås stad
Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni utmanar gängse föreställningar och med hjälp av mjukt inramad teknik skapar möjligheter till framtidens effektiva, och individnära tjänster.”
Om bidraget: Västerås stad är med och formar framtidens hemtjänst. Bättre stöd i vardagen när digitala omsorgstjänster kommer hem till bostaden via e-hemtjänsten.

- FeedAp
Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni kombinerar att möta konsumenternas möjlighet att köpa matvaror till lägre pris och livsmedelshandlarnas behov av att bli av med det som ännu inte är dåligt, men snart passé.”
Om bidraget: FeedApp lär dig köpa mat med kort bäst före datum till lägre pris.
Appen förbättrar flödet hos livsmedelsbutikerna och reducerar mängden matavfall.

- Strategic innovation
Juryns motivering: ”Ni är vinnare för att ni med ett helhetstänk skapat ett smart sätt att mäta energiförbrukning som skapar värde och handlingskraft.”
Om bidraget: Energianvändning minskas och faktabaserade business case skapas när all utrustning som kopplas upp på ett datornärverk mäts, följs och styrs.

För mer information om Green IT Award: www.greenitaward.se/

Senaste nyheter