Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vinnare av Örebroregionens energipris

https://www.klimatsmart.se/images/news/lennart200x239.jpg

Lennart Lindkvist, driftsansvarig på fastighetsbolaget Klövern, är vinnare av Örebroregionens energipris 2012. Lennart får priset för sitt engagerade arbete med att minska energianvändningen i byggnader och för att ha varit drivande i att sätta upp regionens största solcellsanläggning. Anläggningen som sitter på Transportstyrelsens fastighet i Örebro är också landets största privata solcellsanläggning. Lennart Lindkvists målmedvetna arbetssätt och stora intresse för energifrågor har bidragit till att Klövern sänkt energianvändningen i sina fastigheter med 29 procent mellan 2008-2012. Solcellsanläggningen på Transportstyrelsen producerar 120 kilowatt vilket täcker en tredjedel av husets elbehov på årsbasis. På fastigheten sitter även trapphusbeslysning i form av moderna LED-lampor. Denna drivs året runt av el från solcellerna genom en batteribackup. Anläggningen har väckt stort intresse över hela Sverige och Lennart Lindkvist har tagit emot många studiebesök. Priset delas ut av Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat som ger följande motivering till priset: ”Lennart Lindkvist, Klövern, får Örebroregionens energipris 2012 för sitt engagerade arbete med nya tekniska lösningar för energieffektivisering och förnybar energi i Klöverns fastigheter. Lennart Lindkvist har genom sitt metodiska arbete både bidragit till att sänka energianvändningen i vår region och blivit en en förebild i fastighetsbranschen såväl lokalt, regionalt som nationellt. Han är inte heller rädd för att testa ny teknik och innovativa tillämpningar av denna och delar på ett inspirerande sätt sina erfarenheter och kunskaper med andra.” Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel och på så sätt stimulera till att regionen når sina energi- och klimatmål. Bakom priset står Regionförbundet Örebro, LRF och Länsstyrelsen i Örebro län. De andra två nominerade till priset var Tommy Thalbäck, Karlskoga Energi & Miljö och Jens Ljunggren, Klimatsmart.se. Priset kommer att delas ut på Promotionmorgon i Örebro fredag 22 mars. För mer information, kontakta: Björn Eriksson (S), energi- och klimatnämndens ordförande, 070-212 30 71 Lennart Lindkvist, pristagare, 019-20 85 93 Peter Åslund, enhetschef Hållbar Samhällsbyggnad, Regionförbundet Örebro, 070-817 44 70.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vinnare av Örebroregionens energipris

2013-03-07
Lennart Lindkvist.
Lennart Lindkvist, driftsansvarig på fastighetsbolaget Klövern, är vinnare av Örebroregionens energipris 2012. Lennart får priset för sitt engagerade arbete med att minska energianvändningen i byggnader och för att ha varit drivande i att sätta upp regionens största solcellsanläggning. Anläggningen som sitter på Transportstyrelsens fastighet i Örebro är också landets största privata solcellsanläggning.

Lennart Lindkvists målmedvetna arbetssätt och stora intresse för energifrågor har bidragit till att Klövern sänkt energianvändningen i sina fastigheter med 29 procent mellan 2008-2012.

Solcellsanläggningen på Transportstyrelsen producerar 120 kilowatt vilket täcker en tredjedel av husets elbehov på årsbasis. På fastigheten sitter även trapphusbeslysning i form av moderna LED-lampor. Denna drivs året runt av el från solcellerna genom en batteribackup. Anläggningen har väckt stort intresse över hela Sverige och Lennart Lindkvist har tagit emot många studiebesök.

Priset delas ut av Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat som ger följande motivering till priset:

”Lennart Lindkvist, Klövern, får Örebroregionens energipris 2012 för sitt engagerade arbete med nya tekniska lösningar för energieffektivisering och förnybar energi i Klöverns fastigheter. Lennart Lindkvist har genom sitt metodiska arbete både bidragit till att sänka energianvändningen i vår region och blivit en en förebild i fastighetsbranschen såväl lokalt, regionalt som nationellt. Han är inte heller rädd för att testa ny teknik och innovativa tillämpningar av denna och delar på ett inspirerande sätt sina erfarenheter och kunskaper med andra.”

Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel och på så sätt stimulera till att regionen når sina energi- och klimatmål. Bakom priset står Regionförbundet Örebro, LRF och Länsstyrelsen i Örebro län.

De andra två nominerade till priset var Tommy Thalbäck, Karlskoga Energi & Miljö och Jens Ljunggren, Klimatsmart.se.

Priset kommer att delas ut på Promotionmorgon i Örebro fredag 22 mars.

För mer information, kontakta:
Björn Eriksson (S), energi- och klimatnämndens ordförande, 070-212 30 71
Lennart Lindkvist, pristagare, 019-20 85 93
Peter Åslund, enhetschef Hållbar Samhällsbyggnad, Regionförbundet Örebro, 070-817 44 70.
Källa:

Senaste nyheter