Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vindkraftverk på Brynäs Läkerol Arena

https://www.klimatsmart.se/images/news/lakerolarena250x168.jpg

Dagen innan elitseriepremiären avslöjade Brynäs IF en energirik framtidssatsning. Två vindkraftverk kommer att sättas upp på Läkerol Arena! – Vi satsar på att bli landets energismartaste hockeyhall, energi och miljö är viktiga saker för oss, säger hallchefen Peter Jensen. Dessutom är det här bra ekonomi. Det här sker i ett samarbete med energipartnern Gävle Energi. – Brynäs visar att man tar allvarligt på energifrågor och vi har redan ett långt givande samarbete. Genom olika åtgärder har vi gemensamt lyckats spara 13 procent av energianvändningen bara på ett år, säger Gävle Energis vice VD Per-Arne Vahlund. Energiföretaget och mästarklubben har bland annat förändrat ventilationen, ändrat styrningen av värmen, utnyttjat återvinning bättre, glasat in restaurangen och inte minst engagerat personalen. – Nu tar vi ett steg längre och kommer att producera egen miljövänlig energi till hallen också. Två nydesignade vindkraftverk kommer upp så fort alla tillstånd är klara, säger Peter som premiärvisade ett verk inne i (!) Läkerol Arena under onsdagen. – Vi ser en intressant utveckling mot småskalig vindkraft i citynära miljö. Det här blir ett spännande pilotprojekt och vi testar nu för att kunna fortsätta med bostadsbolaget Gavlegårdarnas nya hyreshus ”Fullriggaren” på Gävle Strand, säger Per-Arne Vahlund. – Ett fantastiskt intressant och nydanande projekt, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström som också är ansvarig för anläggningsutskottet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vindkraftverk på Brynäs Läkerol Arena

2010-09-15
Dagen innan elitseriepremiären avslöjade Brynäs IF en energirik framtidssatsning. Två vindkraftverk kommer att sättas upp på Läkerol Arena!

– Vi satsar på att bli landets energismartaste hockeyhall, energi och miljö är viktiga saker för oss, säger hallchefen Peter Jensen. Dessutom är det här bra ekonomi.

Det här sker i ett samarbete med energipartnern Gävle Energi.

– Brynäs visar att man tar allvarligt på energifrågor och vi har redan ett långt givande samarbete. Genom olika åtgärder har vi gemensamt lyckats spara 13 procent av energianvändningen bara på ett år, säger Gävle Energis vice VD Per-Arne Vahlund.

Energiföretaget och mästarklubben har bland annat förändrat ventilationen, ändrat styrningen av värmen, utnyttjat återvinning bättre, glasat in restaurangen och inte minst engagerat personalen.

– Nu tar vi ett steg längre och kommer att producera egen miljövänlig energi till hallen också. Två nydesignade vindkraftverk kommer upp så fort alla tillstånd är klara, säger Peter som premiärvisade ett verk inne i (!) Läkerol Arena under onsdagen.

– Vi ser en intressant utveckling mot småskalig vindkraft i citynära miljö. Det här blir ett spännande pilotprojekt och vi testar nu för att kunna fortsätta med bostadsbolaget Gavlegårdarnas nya hyreshus ”Fullriggaren” på Gävle Strand, säger Per-Arne Vahlund.

– Ett fantastiskt intressant och nydanande projekt, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström som också är ansvarig för anläggningsutskottet.

Senaste nyheter