Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vindkraftsatsningar i Blaiken

https://www.klimatsmart.se/images/news/vindske250x167.jpg

När de första 30 vindkraftverken i Blaiken tas i drift till sommaren är etapp 1 av BlaikenVinds vindkraftpark nästan genomförd. Den första etappen ägs och drivs till 60 procent av Skellefteå Kraft och 40 procent av Fortum. Nu är det klart att etapp 2, med ytterligare 30 kraftverk, kommer att genomföras med Skellefteå Kraft som ensam ägare. Trots nuvarande läge med försvarliga mängder snö och tidvis skarp kyla i fjällen kring Blaiken jobbar man på i god fart. Projektet fortskrider planenligt både vad gäller tid och budget. De nya ägarförhållandena inför nästa etapp påverkar inte BlaikenVinds verksamhet överhuvudtaget. – Redan från början har det funnits en valmöjlighet för Fortum att vara med i etapp 2 och 3. Nu väljer de att avstå etapp 2, men kan fortfarande bli aktuella för den sista etappen. Vi har däremot garanterat Skellefteå Krafts medverkan i etapp 2, och ser positivt på att stå som helägare till kraftverk nummer 31 till 60, säger Gunnar Eikeland, vd Skellefteå Kraft. – Vi har valt att avstå från deltagande i etapp 2 beroende på ett flertal samverkande faktorer. Vi har ett omfattande investeringsprogram inom vattenkraften och biokraftvärme, samtidigt som den finansiella marknaden för elpriser har sjunkit i en tid med instabilitet i Europas ekonomi, säger Göran Hult, Senior Advisor på Fortum Power. För mer information, kontakta: Catarina Hägglund, Skellefteå Kraft, 070-511 11 55, catarina.hagglund@skekraft.se Gunnar Eikeland, vd Skellefteå Kraft, 070-397 70 09 Göran Hult, Senior Advisor, Fortum Power, 070-344 54 98.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vindkraftsatsningar i Blaiken

2012-02-24
När de första 30 vindkraftverken i Blaiken tas i drift till sommaren är etapp 1 av BlaikenVinds vindkraftpark nästan genomförd. Den första etappen ägs och drivs till 60 procent av Skellefteå Kraft och 40 procent av Fortum. Nu är det klart att etapp 2, med ytterligare 30 kraftverk, kommer att genomföras med Skellefteå Kraft som ensam ägare.

Trots nuvarande läge med försvarliga mängder snö och tidvis skarp kyla i fjällen kring Blaiken jobbar man på i god fart. Projektet fortskrider planenligt både vad gäller tid och budget. De nya ägarförhållandena inför nästa etapp påverkar inte BlaikenVinds verksamhet överhuvudtaget.

– Redan från början har det funnits en valmöjlighet för Fortum att vara med i etapp 2 och 3. Nu väljer de att avstå etapp 2, men kan fortfarande bli aktuella för den sista etappen. Vi har däremot garanterat Skellefteå Krafts medverkan i etapp 2, och ser positivt på att stå som helägare till kraftverk nummer 31 till 60, säger Gunnar Eikeland, vd Skellefteå Kraft.

– Vi har valt att avstå från deltagande i etapp 2 beroende på ett flertal samverkande faktorer. Vi har ett omfattande investeringsprogram inom vattenkraften och biokraftvärme, samtidigt som den finansiella marknaden för elpriser har sjunkit i en tid med instabilitet i Europas ekonomi, säger Göran Hult, Senior Advisor på Fortum Power.

För mer information, kontakta:
Catarina Hägglund, Skellefteå Kraft, 070-511 11 55, catarina.hagglund@skekraft.se
Gunnar Eikeland, vd Skellefteå Kraft, 070-397 70 09
Göran Hult, Senior Advisor, Fortum Power, 070-344 54 98.

Senaste nyheter