Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Villa Björken - certifierat passivhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/villa250x166.jpg

Fiskarhedenvillan har byggt Sveriges första enfamiljsvilla godkänd som passivhus enligt internationell standard. – Vi är oerhört stolta över Villa Björken, säger Fiskarhedenvillans VD Gunnar Jönsson. Vi har jobbat med att utveckla ett passivhusunder en längre tid och har hittat ett koncept som också kommer att ”spilla över” på våra traditionella husmodeller som ständigt blir mer energieffektiva. Efter år av utveckling och tester är Villa Björken klar. Sveriges första enfamiljsvilla godkänd som passivhus enligt internationell standard finns i Upplands Väsby och går under namnet Villa Björken. – Det blir viktigare och viktigare för våra kunder att inte bara bygga ett hus som man tycker är vackert och trivsamt. Det ska vara energieffektivt också, bådeför att värna miljön och för att kännas mindre i plånboken, säger Gunnar Jönsson VD på Fiskarhedenvillan. Det har fått oss att våga satsa på det härprojektet som har resulterat i att vi nu har ett passivhuskoncept som vi kan erbjuda våra kunder. Michael Staffas är ansvarig för passivhus på Fiskarhedenvillan och har varit projektledare för bygget. – Vi har testat oss fram till de bästa lösningarna för att uppnå de tuffa, internationella kraven. Villa Björken är byggd på ett sådant sätt att värmeförlusterna är minimala. En effektiv ventilation, ett FTX-system som återvinner hela 94 procent av inomhusvärmen, är förutsättningen för att man ska kunna bygga ett lufttätt hus, förklarar Michael. Simone Kreutzer är en av de rådgivare som har funnits med i utvecklingen av Villa Björken. – Jag är oerhört imponerad av huset och jag vågar påstå att det är svårt att hitta ett bättre hus på marknaden idag. Fiskarhedenvillan har varit oerhört seriös i sin satsning och det är hög kvalitet på alla material och lösningar. Jag är övertygad om att Villa Björken kommer att bidra till att öka efterfrågan på passivhus i Sverige. Det välkomnar jag verkligen eftersom begreppet passivhus fortfarande möts aven hel del skepsis i Sverige. Huset Björken är ritat av arkitekten Hans Eek. Den internationella definitionen för passivhus innebär: - Det maximala energibehovet för uppvärmning får vara max 15 kWh/kvm per år. - Maximalt 0,6 omsättningar/timme som lufttäthetMaximalt energibehov för kylning = 15 kWh/kvm per år. - Maximalt primärt energibehov för hela byggnaden får vara max 120 kWh/kvm per år. - Maximalt 25 grader inomhustemperatur under 10 procent avden varmaste perioden. För mer information, kontakta Anna Larsson, Marknadschef, Fiskarhedenvillan, 0243-79 42 62, anna.larsson@fiskarhedenvillan.se Michael Staffas, Produktchef passivhus, Fiskarhedenvillan, 08-660 02 50, michael.staffas@fiskarhedenvillan.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Villa Björken - certifierat passivhus

2013-01-11
Fiskarhedenvillan har byggt Sveriges första enfamiljsvilla godkänd som passivhus enligt internationell standard.

– Vi är oerhört stolta över Villa Björken, säger Fiskarhedenvillans VD Gunnar Jönsson. Vi har jobbat med att utveckla ett passivhusunder en längre tid och har hittat ett koncept som också kommer att ”spilla över” på våra traditionella husmodeller som ständigt blir mer energieffektiva.

Efter år av utveckling och tester är Villa Björken klar. Sveriges första enfamiljsvilla godkänd som passivhus enligt internationell standard finns i Upplands Väsby och går under namnet Villa Björken.

– Det blir viktigare och viktigare för våra kunder att inte bara bygga ett hus som man tycker är vackert och trivsamt. Det ska vara energieffektivt också, bådeför att värna miljön och för att kännas mindre i plånboken, säger Gunnar Jönsson VD på Fiskarhedenvillan. Det har fått oss att våga satsa på det härprojektet som har resulterat i att vi nu har ett passivhuskoncept som vi kan erbjuda våra kunder.

Michael Staffas är ansvarig för passivhus på Fiskarhedenvillan och har varit projektledare för bygget.

– Vi har testat oss fram till de bästa lösningarna för att uppnå de tuffa, internationella kraven. Villa Björken är byggd på ett sådant sätt att värmeförlusterna är minimala. En effektiv ventilation, ett FTX-system som återvinner hela 94 procent av inomhusvärmen, är förutsättningen för att man ska kunna bygga ett lufttätt hus, förklarar Michael.

Simone Kreutzer är en av de rådgivare som har funnits med i utvecklingen av Villa Björken.

– Jag är oerhört imponerad av huset och jag vågar påstå att det är svårt att hitta ett bättre hus på marknaden idag. Fiskarhedenvillan har varit oerhört seriös i sin satsning och det är hög kvalitet på alla material och lösningar. Jag är övertygad om att Villa Björken kommer att bidra till att öka efterfrågan på passivhus i Sverige. Det välkomnar jag verkligen eftersom begreppet passivhus fortfarande möts aven hel del skepsis i Sverige.

Huset Björken är ritat av arkitekten Hans Eek.

Den internationella definitionen för passivhus innebär:
- Det maximala energibehovet för uppvärmning får vara max 15 kWh/kvm per år.
- Maximalt 0,6 omsättningar/timme som lufttäthetMaximalt energibehov för kylning = 15 kWh/kvm per år.
- Maximalt primärt energibehov för hela byggnaden får vara max 120 kWh/kvm per år.
- Maximalt 25 grader inomhustemperatur under 10 procent avden varmaste perioden.

För mer information, kontakta
Anna Larsson, Marknadschef, Fiskarhedenvillan, 0243-79 42 62, anna.larsson@fiskarhedenvillan.se
Michael Staffas, Produktchef passivhus, Fiskarhedenvillan, 08-660 02 50, michael.staffas@fiskarhedenvillan.se.

Senaste nyheter