Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vill du jobba hos Stiftelsen TEM i Lund?

https://www.klimatsmart.se/images/news/tem250x73.png

Stiftelsen TEM är en oberoende, intäktsfinansierad organisation som sedan 1984 utvecklar hållbarhetsarbetet i såväl privata företag som offentliga verksamheter. Med lång erfarenhet, bred akademisk kompetens, strategiska samarbetspartners och personligt bemötande erbjuder TEM en rad kostnadseffektiva och kundanpassade tjänster, nätverk och utbildningar till företag och andra verksamheter som strävar mot förbättrad hållbarhetsprestanda. Vi söker nu en ny medarbetare för att förstärka vårt hållbarhetsteam i Malmö. Fokus på dina arbetsuppgifter kommer att ligga på miljö- och arbetsmiljölagstiftning samt revisioner både utifrån lagstiftning och olika standards. Vi har idag en webbaserad lagbevakningstjänst, Lagledning.se genom vilken vi servar våra kunder med information kring ändringar i lagstiftningen som berör dem. Vi hjälper även verksamheter att förbättra sitt miljö- och arbetsmiljöarbete genom lagrevisioner och internrevisioner. Vi tror att du har ett par års erfarenhet av någon typ av miljöarbete där revision/tillsyn ingått som en del. Du ska ha kunskaper i svensk miljölagstiftning och gärna även i arbetsmiljölagstiftning, men behöver inte vara jurist. Dokumenterad erfarenhet från revisioner är ett krav, denna erfarenhet kan ha kommit dig till godo genom konsultjobb, internrevisioner i en verksamhet eller genom tillsynsbesök. Du behöver ha kunskaper i miljöstandarden ISO 14001 och erfarenhet av andra standarder är ett plus. Du ska ha goda miljökunskaper i grunden, gärna från teknisk- eller naturvetenskaplig universitetsutbildning eller liknande. Då våra kunder förväntar sig högkvalitativa tjänster till ett kostnadseffektivt pris måste du både vara mycket noggrann, kvalitetsmedveten och effektiv. Eftersom utbildning är något TEM tillhandahåller inom våra fokusområden är det ett plus om du har erfarenhet av detta sedan tidigare och du ska vara bekväm att tala inför publik. Då TEM är en helt intäktsfinansierad verksamhet kommer en betydande del av dina arbetsuppgifter bestå av att sälja in TEM:s tjänster, projekt och framförallt dina egna tjänster. Detta innebär att du behöver vara drivande och positiv som person och beredd att ta egna initiativ. Du bör också vara medveten om att arbetsbelastningen inte alltid är jämnt fördelad över tiden utan att det då och då kommer perioder som kan vara extra krävande. Utöver ovan nämnda uppgifter kan du även komma att stötta oss inom våra andra tjänsteområden.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vill du jobba hos Stiftelsen TEM i Lund?

2014-05-28
Stiftelsen TEM är en oberoende, intäktsfinansierad organisation som sedan 1984 utvecklar hållbarhetsarbetet i såväl privata företag som offentliga verksamheter. Med lång erfarenhet, bred akademisk kompetens, strategiska samarbetspartners och personligt bemötande erbjuder TEM en rad kostnadseffektiva och kundanpassade tjänster, nätverk och utbildningar till företag och andra verksamheter som strävar mot förbättrad hållbarhetsprestanda.

Vi söker nu en ny medarbetare för att förstärka vårt hållbarhetsteam i Malmö. Fokus på dina arbetsuppgifter kommer att ligga på miljö- och arbetsmiljölagstiftning samt revisioner både utifrån lagstiftning och olika standards. Vi har idag en webbaserad lagbevakningstjänst, Lagledning.se genom vilken vi servar våra kunder med information kring ändringar i lagstiftningen som berör dem. Vi hjälper även verksamheter att förbättra sitt miljö- och arbetsmiljöarbete genom lagrevisioner och internrevisioner.

Vi tror att du har ett par års erfarenhet av någon typ av miljöarbete där revision/tillsyn ingått som en del. Du ska ha kunskaper i svensk miljölagstiftning och gärna även i arbetsmiljölagstiftning, men behöver inte vara jurist. Dokumenterad erfarenhet från revisioner är ett krav, denna erfarenhet kan ha kommit dig till godo genom konsultjobb, internrevisioner i en verksamhet eller genom tillsynsbesök. Du behöver ha kunskaper i miljöstandarden ISO 14001 och erfarenhet av andra standarder är ett plus.

Du ska ha goda miljökunskaper i grunden, gärna från teknisk- eller naturvetenskaplig universitetsutbildning eller liknande. Då våra kunder förväntar sig högkvalitativa tjänster till ett kostnadseffektivt pris måste du både vara mycket noggrann, kvalitetsmedveten och effektiv. Eftersom utbildning är något TEM tillhandahåller inom våra fokusområden är det ett plus om du har erfarenhet av detta sedan tidigare och du ska vara bekväm att tala inför publik.

Då TEM är en helt intäktsfinansierad verksamhet kommer en betydande del av dina arbetsuppgifter bestå av att sälja in TEM:s tjänster, projekt och framförallt dina egna tjänster. Detta innebär att du behöver vara drivande och positiv som person och beredd att ta egna initiativ. Du bör också vara medveten om att arbetsbelastningen inte alltid är jämnt fördelad över tiden utan att det då och då kommer perioder som kan vara extra krävande.

Utöver ovan nämnda uppgifter kan du även komma att stötta oss inom våra andra tjänsteområden.

Mer om oss och vår verksamhet kan du läsa på www.tem.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka din ansökan till: TEM@TEM.se

Vid frågor kontakta Marie Pettersson, Marie.Pettersson@tem.se

Senaste nyheter