Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Viktigt att göra täthetskontroll

https://www.klimatsmart.se/images/news/plast240x320.jpg

Vi har idag uppnått isolerings tjocklekar, där mera isolering bara hjälper om klimatskärmen är tät. Det vill säga väggar, golv och tak. En tät klimatskärm betyder för det första, att energibehovet hålls nere. För det andra är det möjligt att styra ventilationen efter behov och inte efter hur det blåser just denna dag. Många är av den uppfattningen att, gamla hus var sunda att bo i, för att dom var otäta. Utifrån det menar många också idag att det är fel att vi ska bygga täta hus " Det gamla var jo bra" Det är möjligt att gamla hus var sunda, men de medförde även en värmeräkning som ingen idag kan acceptera. Ett tät hus kräver självklart ventilation. Men ventilationen ska inte komma genom otätheter i klimatskärmen, den ska vara kontrollerad. Alla vet vi att, drag eller kallras ger en känsla av obehag. Därför är det viktigt att kunna reglera ventilationen. En typisk villa förlorar cirka 1/3 av tillförd energi genom klimatskärmen, 1/3 genom dörrar och fönster och 1/3 genom otätheter i klimatskärmen. Det absolut effektivaste sättet att spara in på din uppvärmningskostnad, är att försäkra dig om att din klimatskärm är tät. Ett par timmars arbete med effektiv tätning av diffusionsspärren, b.la se till att alla skarvar är i hoptejpad. Det reducerar otätheterna med 25 – 50 %, som faktisk ger dig en besparing på värmeräkningen på 10 – 20 %. Om byggnationen ytterligare projekteras med fokus på, var och hur diffusionsspärren placeras i konstruktionen, så att genomförringar av installationer helt undviks kan besparingarna vara ytterligare. Därför ska du tryckprova klimatskalet i rätt stadium av byggnationen, väntar du till ditt hus är inflyttningsklart och där finns brister blir det problematisk samt kostsamt. För mer information eller beställning kontakta Nordisk Termografi Konsult på 070-354 01 93 eller gå in på vår hemsida www.ntk.nu.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Viktigt att göra täthetskontroll

2013-03-14
Vi har idag uppnått isolerings tjocklekar, där mera isolering bara hjälper om klimatskärmen är tät. Det vill säga väggar, golv och tak.

En tät klimatskärm betyder för det första, att energibehovet hålls nere. För det andra är det möjligt att styra ventilationen efter behov och inte efter hur det blåser just denna dag.

Många är av den uppfattningen att, gamla hus var sunda att bo i, för att dom var otäta. Utifrån det menar många också idag att det är fel att vi ska bygga täta hus " Det gamla var jo bra" Det är möjligt att gamla hus var sunda, men de medförde även en värmeräkning som ingen idag kan acceptera.

Ett tät hus kräver självklart ventilation. Men ventilationen ska inte komma genom otätheter i klimatskärmen, den ska vara kontrollerad.

Alla vet vi att, drag eller kallras ger en känsla av obehag. Därför är det viktigt att kunna reglera ventilationen.

En typisk villa förlorar cirka 1/3 av tillförd energi genom klimatskärmen, 1/3 genom dörrar och fönster och 1/3 genom otätheter i klimatskärmen.

Det absolut effektivaste sättet att spara in på din uppvärmningskostnad, är att försäkra dig om att din klimatskärm är tät. Ett par timmars arbete med effektiv tätning av diffusionsspärren, b.la se till att alla skarvar är i hoptejpad. Det reducerar otätheterna med 25 – 50 %, som faktisk ger dig en besparing på värmeräkningen på 10 – 20 %.

Om byggnationen ytterligare projekteras med fokus på, var och hur diffusionsspärren placeras i konstruktionen, så att genomförringar av installationer helt undviks kan besparingarna vara ytterligare.

Därför ska du tryckprova klimatskalet i rätt stadium av byggnationen, väntar du till ditt hus är inflyttningsklart och där finns brister blir det problematisk samt kostsamt.

För mer information eller beställning kontakta Nordisk Termografi Konsult på 070-354 01 93 eller gå in på vår hemsida www.ntk.nu.

Senaste nyheter