Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vietnam studerar miljöteknik i Linköping

https://www.klimatsmart.se/images/news/linkopingskommun174x58.gif

Under denna vecka besöker en delegation från regionen Thai Nguyen Linköping för att studera miljöteknik. Det är ett svarsbesök på ett besök som bl a kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M) gjorde i Thai Nguyen i våras. - Vi kände till att Sverige har bra miljöteknik och vi fick genom svenska ambassaden i Hanoi veta att Linköping är en stad som har modern teknologi för att behandla avfall. Vi är mycket imponerade av det vi har sett hittills, säger Mr. Duong Ngoc Long, som är styrelseordförande i vad som kan beskrivas som regionförbundet för Thai Nguyen. I regionen har man till exempel en stor stad med 400.000 invånare och dagligen transporteras stora mängde sopor ut till soptippar utanför staden. Avfallet har nu nått sådana mängder att det behöver behandlas och energin i det tas tillvara. Det är CENTEC - Center for Environmental Technology vid Sveriges ambassad i Peking som via ambassaden i Hanoi förmedlat kontakten med de vietnamesiska gästerna. Delegationen har bl a sett Tekniska Verkens avfallsförbränning på Gärstadverket i Linköping, Svensk Biogas anläggning i Linköping och biogasutvinningen ur avfall vid Häradsudden i Norrköping. Den har också studerat en biogasreaktor som utvecklats i Finspång. Programmet har lagts upp av Cleantech Östergötland, i samarbete med Linköpings och Norrköpings kommuner. Thai Nguyen representerades av Mr. Duong Ngoc Long - Chairman of the Provincial People's Committee, Mr. Nguyen Duc Hanh - Director of the Foreign Affairs Department och Mr. Le Van Tuan - Chairman of Thai Nguyen City People's Committee.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vietnam studerar miljöteknik i Linköping

2012-08-20
Under denna vecka besöker en delegation från regionen Thai Nguyen Linköping för att studera miljöteknik. Det är ett svarsbesök på ett besök som bl a kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M) gjorde i Thai Nguyen i våras.

- Vi kände till att Sverige har bra miljöteknik och vi fick genom svenska ambassaden i Hanoi veta att Linköping är en stad som har modern teknologi för att behandla avfall. Vi är mycket imponerade av det vi har sett hittills, säger Mr. Duong Ngoc Long, som är styrelseordförande i vad som kan beskrivas som regionförbundet för Thai Nguyen.

I regionen har man till exempel en stor stad med 400.000 invånare och dagligen transporteras stora mängde sopor ut till soptippar utanför staden. Avfallet har nu nått sådana mängder att det behöver behandlas och energin i det tas tillvara.

Det är CENTEC - Center for Environmental Technology vid Sveriges ambassad i Peking som via ambassaden i Hanoi förmedlat kontakten med de vietnamesiska gästerna.

Delegationen har bl a sett Tekniska Verkens avfallsförbränning på Gärstadverket i Linköping, Svensk Biogas anläggning i Linköping och biogasutvinningen ur avfall vid Häradsudden i Norrköping. Den har också studerat en biogasreaktor som utvecklats i Finspång. Programmet har lagts upp av Cleantech Östergötland, i samarbete med Linköpings och Norrköpings kommuner.

Thai Nguyen representerades av Mr. Duong Ngoc Long - Chairman of the Provincial People's Committee, Mr. Nguyen Duc Hanh - Director of the Foreign Affairs Department och Mr. Le Van Tuan - Chairman of Thai Nguyen City People's Committee.

Senaste nyheter