Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vi får det vi betalar för

https://www.klimatsmart.se/images/news/cogerd250x73.png

På något sorgligt sätt kan jag tycka att det är bra när skandaler i dignitet som ”hästköttskandalen” uppenbaras. Vi konsumenter förlitar på oss att vi får det vi betalar för. Det är nog precis där skon klämmer, vi får det vi betalar för och det är en bra insikt att ha med sig tills man skall shoppa loss. Jag vill på ingalunda sätt låta pretentiös men första gången jag köpte ”färdigmat” på ica var bara några veckor sedan. Anledning till varför är enkel. Jag har alltid lagat mat från grunden, gör lite extra, har alltid några matlådor i frysen om inte orken eller tiden finns för att laga mat. Nåväl, jag fick en chock när jag kom till kassan och skulle betala. 19.90 kr för en stor portion Lasagne. Styrde kosan hemåt och funderade i det lilla om jag skulle förvandlas till en mutant när jag ätit denna. Kom igen! 19.90 för en STOR portion Lasagne! Med pålägg i alla led kan man ju räkna ut med lillhjärnan att produktionskostnaden inte kan vara stor för en portion. Kan inte låta bli att sätta den här tanken till vår egen bransch som vi verkar i. Genom årens lopp har vi blivit kontaktade av ett flertal större aktörer som vill profilera sig och sin verksamhet, hotell eller liknande mot hållbarhet i alla led, även med de kosmetiska produkter de tillhandahåller sina gäster. Vi har gladeligen försett dem med de allra bästa offerter vi kan ge. Det är ju så, när köparen önskar väldigt stora kvantiteter kan vi som leverantör få ekonomi på affären även om våra egna marginaler blir små. Några av dessa har löpt linan ut och gått med c/o Gerd vilket vi är väldigt stolta över. Några andra har vart chockade när de läst vår offert och när vi bett om att få se våra konkurrenters offerter har VI blivit chockade. Vad sägs om att kunna köpa loss ett Schampo för 30 ml för 0,10 öre per enhet? Låter det som att det kanske möjligtvis innehåller något som kan vara hållbart och ekologiskt? Nje, tror inte det. Då genar man i kanten och håller tummarna att inte konsumenterna hänger med på vad de är de egentligen köper. Att vara en medveten konsument är inte alltid lätt, men- Bästa tipset från vårt håll är, verkar något vara för billigt för att vara sant, ja, då är det förmodligen det också. Trevlig Dag! /Johan Wiklund dv & en av grundarna till c/o Gerd.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vi får det vi betalar för

2013-02-26
På något sorgligt sätt kan jag tycka att det är bra när skandaler i dignitet som ”hästköttskandalen” uppenbaras. Vi konsumenter förlitar på oss att vi får det vi betalar för. Det är nog precis där skon klämmer, vi får det vi betalar för och det är en bra insikt att ha med sig tills man skall shoppa loss.

Jag vill på ingalunda sätt låta pretentiös men första gången jag köpte ”färdigmat” på ica var bara några veckor sedan. Anledning till varför är enkel. Jag har alltid lagat mat från grunden, gör lite extra, har alltid några matlådor i frysen om inte orken eller tiden finns för att laga mat. Nåväl, jag fick en chock när jag kom till kassan och skulle betala. 19.90 kr för en stor portion Lasagne. Styrde kosan hemåt och funderade i det lilla om jag skulle förvandlas till en mutant när jag ätit denna. Kom igen! 19.90 för en STOR portion Lasagne! Med pålägg i alla led kan man ju räkna ut med lillhjärnan att produktionskostnaden inte kan vara stor för en portion. Kan inte låta bli att sätta den här tanken till vår egen bransch som vi verkar i. Genom årens lopp har vi blivit kontaktade av ett flertal större aktörer som vill profilera sig och sin verksamhet, hotell eller liknande mot hållbarhet i alla led, även med de kosmetiska produkter de tillhandahåller sina gäster.

Vi har gladeligen försett dem med de allra bästa offerter vi kan ge. Det är ju så, när köparen önskar väldigt stora kvantiteter kan vi som leverantör få ekonomi på affären även om våra egna marginaler blir små. Några av dessa har löpt linan ut och gått med c/o Gerd vilket vi är väldigt stolta över. Några andra har vart chockade när de läst vår offert och när vi bett om att få se våra konkurrenters offerter har VI blivit chockade. Vad sägs om att kunna köpa loss ett Schampo för 30 ml för 0,10 öre per enhet? Låter det som att det kanske möjligtvis innehåller något som kan vara hållbart och ekologiskt? Nje, tror inte det. Då genar man i kanten och håller tummarna att inte konsumenterna hänger med på vad de är de egentligen köper. Att vara en medveten konsument är inte alltid lätt, men- Bästa tipset från vårt håll är, verkar något vara för billigt för att vara sant, ja, då är det förmodligen det också.

Trevlig Dag!
/Johan Wiklund dv & en av grundarna till c/o Gerd.
Källa: c/o Gerd

Senaste nyheter