Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Verleskogen i Ale kommun invigs 29 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/ettklickforskogen.jpg

Ett klick för skogen tillsammans med Ale kommun samt Västkuststiftelsen inbjuder till den efterlängtade invigningsdagen för Verles gammelskog som vi tappert kämpade för att bevara. Ta på dig kalaskläderna och fira tillsammans med oss! Invigningen tar plats i själva Verleskogen i Risveden den 29 maj kl 13.00 och på menyn står sång, dans, vandring, mycket glädje och gratis fika till alla våra gäster. Vi presenterar med stor glädje Korpmor vars sång och trumma ska tillkalla på skogens andar. Korpmor gör resor där hon tar med sig människor för att lära av naturen, möta sig själva och naturens själ och har genom sina work shops deltagit i Verleskogens bevarelse. Sparka av skorna och dansa till familjen Dahlbäcks sköna och inspirerande musik. Familjen Dahlbäck, bor i ett fantastiskt hus i Hålanda i Ale. Huset har en lång historia, som bland annat lanthandel, telegraf och pensionat. Familjen har ett stort intresse för kultur och musik, och till det använder de Mauritzberg. Självklart ska vi få oss en guidad tur genom skogen, ledd av Christer Lundberg från Skogsstyrelsen och Pelle Dalberg från Naturskyddsföreningen. De kommer att berätta för oss vilka spännande arter vi kan finna i Verles gammelskog. Hitta hit: Verles gammelskog är belägen 7 km NO om Skepplanda tätort, 5 mil NO om Göteborg och 3 mil NV om Alingsås. Med bil: Kör från Skepplanda mot Hålanda, fortsätt förbi Hålanda kyrka till skylt Holmevattnet 3, sväng höger och fortsätt ca 5 km tills skyltar visar var det är. Med buss från Göteborg: Buss 434 går till byn Verle. Hållplatserna Verle Östergård och Verle ligger på ömse sidor om avtagsvägen som är skyltad Skyttecenter Holmevattnet. Be chauffören att släppa av dig i vägkorsningen skyttecenter Holmevattnet. Följ därefter beskrivningarna som gäller för bil. För mer info kontakta: Paulina 076-923 60 58, paulina@ettklickforskogen.se Göran Fransson 0303-33 07 37, goran.fransson@ale.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Verleskogen i Ale kommun invigs 29 maj

2010-05-29
Ett klick för skogen tillsammans med Ale kommun samt Västkuststiftelsen inbjuder till den efterlängtade invigningsdagen för Verles gammelskog som vi tappert kämpade för att bevara. Ta på dig kalaskläderna och fira tillsammans med oss!

Invigningen tar plats i själva Verleskogen i Risveden den 29 maj kl 13.00 och på menyn står sång, dans, vandring, mycket glädje och gratis fika till alla våra gäster. Vi presenterar med stor glädje Korpmor vars sång och trumma ska tillkalla på skogens andar. Korpmor gör resor där hon tar med sig människor för att lära av naturen, möta sig själva och naturens själ och har genom sina work shops deltagit i Verleskogens bevarelse.

Sparka av skorna och dansa till familjen Dahlbäcks sköna och inspirerande musik. Familjen Dahlbäck, bor i ett fantastiskt hus i Hålanda i Ale. Huset har en lång historia, som bland annat lanthandel, telegraf och pensionat. Familjen har ett stort intresse för kultur och musik, och till det använder de Mauritzberg.

Självklart ska vi få oss en guidad tur genom skogen, ledd av Christer Lundberg från Skogsstyrelsen och Pelle Dalberg från Naturskyddsföreningen. De kommer att berätta för oss vilka spännande arter vi kan finna i Verles gammelskog.

Hitta hit: Verles gammelskog är belägen 7 km NO om Skepplanda tätort, 5 mil NO om Göteborg och 3 mil NV om Alingsås. Med bil: Kör från Skepplanda mot Hålanda, fortsätt förbi Hålanda kyrka till skylt Holmevattnet 3, sväng höger och fortsätt ca 5 km tills skyltar visar var det är.

Med buss från Göteborg: Buss 434 går till byn Verle. Hållplatserna Verle Östergård och Verle ligger på ömse sidor om avtagsvägen som är skyltad Skyttecenter Holmevattnet. Be chauffören att släppa av dig i vägkorsningen skyttecenter Holmevattnet. Följ därefter beskrivningarna som gäller för bil.

För mer info kontakta:
Paulina 076-923 60 58, paulina@ettklickforskogen.se
Göran Fransson 0303-33 07 37, goran.fransson@ale.se

Kika gärna in på familjen Dahlbäcks hemsida: mauritzbergkultur.wordpress.com/

Senaste nyheter