Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Växjö Energi köper ett cykelkraftverk

https://www.klimatsmart.se/images/news/cykelkraftverk250x206.jpg

Anledningen till Växjö Energis medverkan är flera. Dels vill vi visa hur man skapa småskalig elproduktion och koppla in den på elnätet, men samtidigt vill vi på ett roligt sätt uppmuntra till nytänkande i energifrågor. - En framtid kommer att innebära att våra konsumenter kommer att kunna skapa egen elektricitet på olika sätt. Där måste vi som energibolag vara med, uppmuntra, visa på goda exempel och visa vägen. Detta är ett sådant sätt, säger marknadschef Magnus Eriksson Cykelkraftverket fungerar så att det laddar batterier och lagrar därmed energin. Den lagrade energin kan man sedan använda till att driva elektriska saker på en gång eller skicka ut på elnätet via ett 220 V uttag i hemmet. Den energi som skapas genom cykelkraftverket kommer att användas för att ladda de elbilar som Växjö Energi använder. Det kommer även att användas i olika sammanhang, som demonstration och vid kundaktiviteter. - Det var Macken som kom till oss med en idé om ett cykelkraftverk. Vi tyckte detta var en god idé och beslutade att köpa första cykeln, säger marknadschef Magnus Eriksson. Macken, som är en ekonomisk förening med grundtanken att det slängs för mycket prylar, arbetar med att återvinna material. Att kombinera detta med ett energi och miljötänk är strålande. - Att vi kan skapa detta, tillsammans med näringslivet, är ett mycket gott initiativ. Vi ser fram emot att kunna göra flera cykelkraftverk i framtiden, säger Fredrik Bergman, verksamhetsutvecklare i Macken. För mer information, kontakta: Magnus Eriksson, marknadschef VEAB, 0470-77 51 88, magnus.eriksson@veab.se Ann-Mari Ståhlberg, vd VEAB, 0470-77 51 01, ann-mari.stahlberg@veab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Växjö Energi köper ett cykelkraftverk

2011-10-05
Anledningen till Växjö Energis medverkan är flera. Dels vill vi visa hur man skapa småskalig elproduktion och koppla in den på elnätet, men samtidigt vill vi på ett roligt sätt uppmuntra till nytänkande i energifrågor.

- En framtid kommer att innebära att våra konsumenter kommer att kunna skapa egen elektricitet på olika sätt. Där måste vi som energibolag vara med, uppmuntra, visa på goda exempel och visa vägen. Detta är ett sådant sätt, säger marknadschef Magnus Eriksson

Cykelkraftverket fungerar så att det laddar batterier och lagrar därmed energin. Den lagrade energin kan man sedan använda till att driva elektriska saker på en gång eller skicka ut på elnätet via ett 220 V uttag i hemmet.

Den energi som skapas genom cykelkraftverket kommer att användas för att ladda de elbilar som Växjö Energi använder. Det kommer även att användas i olika sammanhang, som demonstration och vid kundaktiviteter.

- Det var Macken som kom till oss med en idé om ett cykelkraftverk. Vi tyckte detta var en god idé och beslutade att köpa första cykeln, säger marknadschef Magnus Eriksson.

Macken, som är en ekonomisk förening med grundtanken att det slängs för mycket prylar, arbetar med att återvinna material. Att kombinera detta med ett energi och miljötänk är strålande.

- Att vi kan skapa detta, tillsammans med näringslivet, är ett mycket gott initiativ. Vi ser fram emot att kunna göra flera cykelkraftverk i framtiden, säger Fredrik Bergman, verksamhetsutvecklare i Macken.

För mer information, kontakta:
Magnus Eriksson, marknadschef VEAB, 0470-77 51 88, magnus.eriksson@veab.se
Ann-Mari Ståhlberg, vd VEAB, 0470-77 51 01, ann-mari.stahlberg@veab.se.

Senaste nyheter