Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Växjö Energi - Årets Gröna Datorhall

https://www.klimatsmart.se/images/news/veab238x100.jpg

Juryns motivering: ”2012 års vinnare av Årets gröna datorhall har utöver miljöteknisk förträfflighet och energieffektivitet också lyft fram fördelar och resultat genom samarbete och samverkan mellan flera aktörer. Genom att nyttja de mest effektiva tekniklösningarna som finns att tillgå i kombination med ett tydligt fokus på återvinning och nyttjande av överskottsenergi, inte bara genom teknik utan också genom samarbeten, så illustrerar årets vinnare en ytterligare viktig dimension. Detta är föredömligt och nödvändigt för att nå hela vägen inom miljöarbete.” "Årets Gröna Datorhall" är ett pris instiftat av Coromatic AB, Sveriges ledande leverantörav datorhallar. I år är det femte året som Coromatic delar ut priset, detta för att uppmärksamma företag som föregår med gott exempel inom området energi och miljö och som aktivt arbetar för en grön datorhall. Expertjuryn som utsett årets pristagare består av en representant från förra årets vinnare, Peter Thomassen, Konsultchef Office IT-Partner tillsammans med Oscar Edholm, CIO RNB Retail and Brands, Jan Lundin, Datorhallschef H&M, Thomas Wunger, Vice president BA Critical Facilities Coromatic och Göran Englund, Teknikansvarig Coromatic. Priserna kan bli fler, då Växjö kommun nominerar datahallen till en europeisk energitävling, Sustainable Energy for Europe Award. Green Data Center är en datorhall som är både energi- och kostnadseffektiv samtidigt som det är en av Sveriges modernaste. Datorhallen använder returvatten från Växjö Energis fjärrkyla för kylning av datorhallarna och överskottsvärmen används för att värma upp gräsplanen på Östers hemmaarena Myresjöhus arena under vinterhalvåret.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Växjö Energi - Årets Gröna Datorhall

2013-03-14
Juryns motivering:

”2012 års vinnare av Årets gröna datorhall har utöver miljöteknisk förträfflighet och energieffektivitet också lyft fram fördelar och resultat genom samarbete och samverkan mellan flera aktörer. Genom
att nyttja de mest effektiva tekniklösningarna som finns att tillgå i kombination med ett tydligt fokus på återvinning och nyttjande av överskottsenergi, inte bara genom teknik utan också genom samarbeten, så illustrerar årets vinnare en ytterligare viktig dimension. Detta är föredömligt och nödvändigt för att nå hela vägen inom miljöarbete.”

"Årets Gröna Datorhall" är ett pris instiftat av Coromatic AB, Sveriges ledande leverantörav datorhallar. I år är det femte året som Coromatic delar ut priset, detta för att uppmärksamma
företag som föregår med gott exempel inom området energi och miljö och som aktivt arbetar för en grön datorhall.

Expertjuryn som utsett årets pristagare består av en representant från förra årets vinnare, Peter Thomassen, Konsultchef Office IT-Partner tillsammans med Oscar Edholm, CIO RNB Retail and Brands, Jan Lundin, Datorhallschef H&M, Thomas Wunger, Vice president BA Critical Facilities Coromatic och Göran Englund, Teknikansvarig Coromatic.

Priserna kan bli fler, då Växjö kommun nominerar datahallen till en europeisk energitävling, Sustainable Energy for Europe Award.

Green Data Center är en datorhall som är både energi- och kostnadseffektiv samtidigt som det är en av Sveriges modernaste. Datorhallen använder returvatten från Växjö Energis fjärrkyla för kylning av datorhallarna och överskottsvärmen används för att värma upp gräsplanen på Östers hemmaarena Myresjöhus arena under vinterhalvåret.

Senaste nyheter