Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Värmerapporten 2013 - fakta, inspiration och framtidsspaning

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme240x96.jpg

Nu är årets värmerapport är klar. Värmerapporten 2013 innehåller det senaste från forskningen, nya initiativ inom fjärrvärmebranschen och exempel på vem som värmer vem, det som är själva idén med fjärrvärme. Där finns också färsk statistik om svenskarnas syn på värme. Värmerapporten 2013 presenterar en ny undersökning av svenska folkets syn på värme, genomförd av analysföretaget United Minds. Den visar att 21 grader är den ideala inomhustemperaturen, men 24 procent av alla som bor med någon uppger att man inte är överens om värmen i hemmet. Fyra av tio svenskar säger att de någon gång har reglerat värmen i smyg. Åtta av tio svenskar vet vad man har för värmelösning hemma, men 45 procent av dem vet inte vad uppvärmningen av bostaden kostar. Enligt undersökningen har äldre och män bättre koll på vad värmen kostar än yngre och kvinnor. Undersökningen visar också hur miljövänlig svenskar tycker att olika värmelösningar är och att man ofta missbedömer vad fjärrvärme kostar. 1 050 svenskar mellan 18 och 80 år har intervjuats. I Värmerapporten 2013 presenteras också forskarstudien ”Heat Roadmap Europe”. Den visar att EU:s klimatmål om minskade koldioxidutsläpp med 80 procent till år 2050 kan uppnås både billigare och snabbare om fjärrvärmesystemet byggs ut i Europa. Tack vare energieffektviseringar och utbyggda fjärrvärmesystem kan man nå koldioxidmålen till en kostnad som är 100 miljarder lägre per år än de alternativ som man tidigare har tittat på. Heat Roadmap Europe har tagits fram i ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Aalborg Universitet, PlanEnergi i Danmark och Ecofys i Tyskland. Läs mer om Heat Roadmap Europe och många andra spännande fjärrvärmenyheter i Värmerapporten 2013! Den finns att ladda ner på vår hemsida.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Värmerapporten 2013 - fakta, inspiration och framtidsspaning

2013-09-25
Nu är årets värmerapport är klar. Värmerapporten 2013 innehåller det senaste från forskningen, nya initiativ inom fjärrvärmebranschen och exempel på vem som värmer vem, det som är själva idén med fjärrvärme. Där finns också färsk statistik om svenskarnas syn på värme.

Värmerapporten 2013 presenterar en ny undersökning av svenska folkets syn på värme, genomförd av analysföretaget United Minds. Den visar att 21 grader är den ideala inomhustemperaturen, men 24 procent av alla som bor med någon uppger att man inte är överens om värmen i hemmet. Fyra av tio svenskar säger att de någon gång har reglerat värmen i smyg.

Åtta av tio svenskar vet vad man har för värmelösning hemma, men 45 procent av dem vet inte vad uppvärmningen av bostaden kostar. Enligt undersökningen har äldre och män bättre koll på vad värmen kostar än yngre och kvinnor. Undersökningen visar också hur miljövänlig svenskar tycker att olika värmelösningar är och att man ofta missbedömer vad fjärrvärme kostar. 1 050 svenskar mellan 18 och 80 år har intervjuats.

I Värmerapporten 2013 presenteras också forskarstudien ”Heat Roadmap Europe”. Den visar att EU:s klimatmål om minskade koldioxidutsläpp med 80 procent till år 2050 kan uppnås både billigare och snabbare om fjärrvärmesystemet byggs ut i Europa. Tack vare energieffektviseringar och utbyggda fjärrvärmesystem kan man nå koldioxidmålen till en kostnad som är 100 miljarder lägre per år än de alternativ som man tidigare har tittat på.

Heat Roadmap Europe har tagits fram i ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Aalborg Universitet, PlanEnergi i Danmark och Ecofys i Tyskland.

Läs mer om Heat Roadmap Europe och många andra spännande fjärrvärmenyheter i Värmerapporten 2013! Den finns att ladda ner på vår hemsida.

Senaste nyheter