Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Världens första Svanenmärkta platt-tv

https://www.klimatsmart.se/images/news/samsung_200x143.jpg

Samsung är först att klara Miljömärkningen Svanens hårda krav på tv-apparater. Den nya LED-tv:n har en extremt låg energiförbrukning och är också helt fri från kvicksilver. – Genom att köpa en Svanenmärkt tv gör du ett klimatsmart val samtidigt som du visar att du vill ha ett hållbart samhälle, säger Ove Jansson, produktansvarig för tv-apparater på Miljömärkningen Svanen. För att bli Svanenmärkt måste tv:n genomgå en oberoende granskning där hårda krav ställs på både miljö och kvalitet. Samsungs LED-tv har en väsentligt lägre energiförbrukning under både drift och i stand-by än övriga jämförbara modeller. Genom den nya LED-tekniken är tv:n dessutom helt fri från kvicksilver. – Genom att Svanenmärka sina produkter visar Samsung att de är i framkant när det gäller miljöarbete. Märkningen ger konsumenter en möjlighet att göra skillnad, säger Ove Jansson. Då LED-tv:n är tunn – endast tre centimeter – används generellt mindre material vilket leder till att transporter och förpackningsmaterial kan minskas. Användningen av miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad, exempelvis används inte konventionell spraylack som innehåller hälsoskadliga lösningsmedel. Det är Samsungs nya produktkategori LED-tv i storlekarna 40, 46 och 55 tum i 6- 7- och 8-serierna som Svanenmärks. Idag finns 6- och 7-serien i butik och i slutet på maj kommer 8-serien till butikerna. För mer information kontakta Anja Grundberg, presskontakt Svanen, 0708-65 51 36, anja.grundberg@svanen.nu.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Världens första Svanenmärkta platt-tv

2009-05-12
Samsung - först med Svanenmärkning
Samsung är först att klara Miljömärkningen Svanens hårda krav på tv-apparater. Den nya LED-tv:n har en extremt låg energiförbrukning och är också helt fri från kvicksilver.

– Genom att köpa en Svanenmärkt tv gör du ett klimatsmart val samtidigt som du visar att du vill ha ett hållbart samhälle, säger Ove Jansson, produktansvarig för tv-apparater på Miljömärkningen Svanen.

För att bli Svanenmärkt måste tv:n genomgå en oberoende granskning där hårda krav ställs på både miljö och kvalitet. Samsungs LED-tv har en väsentligt lägre energiförbrukning under både drift och i stand-by än övriga jämförbara modeller. Genom den nya LED-tekniken är tv:n dessutom helt fri från kvicksilver.

– Genom att Svanenmärka sina produkter visar Samsung att de är i framkant när det gäller miljöarbete. Märkningen ger konsumenter en möjlighet att göra skillnad, säger Ove Jansson.

Då LED-tv:n är tunn – endast tre centimeter – används generellt mindre material vilket leder till att transporter och förpackningsmaterial kan minskas. Användningen av miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad, exempelvis används inte konventionell spraylack som innehåller hälsoskadliga lösningsmedel.

Det är Samsungs nya produktkategori LED-tv i storlekarna 40, 46 och 55 tum i 6- 7- och 8-serierna som Svanenmärks. Idag finns 6- och 7-serien i butik och i slutet på maj kommer 8-serien till butikerna.

För mer information kontakta Anja Grundberg, presskontakt Svanen, 0708-65 51 36, anja.grundberg@svanen.nu.
Källor: Samsung, Svanen

Senaste nyheter