Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

U&W klimatkompenserar HiPPs transporter

https://www.klimatsmart.se/images/news/hipp250x105.jpg

HiPP är världens största tillverkare av färdiglagade, ekologiska barnmatsprodukter och företaget har funnits i över hundra år. HiPP lanserades i Sverige 2002 och idag finns 82 artiklar i det svenska sortimentet. Större delen av produkterna tillverkas i Tyskland och marknadsförs på den nordiska marknaden av Arvid Nordquist HAB. Medan produkterna i sig är utvecklade med miljö och hållbar utveckling i fokus uppstår en viss klimatpåverkan i och med transporterna till Norden och vidare distribution ut till butiker, vilket HiPP nu väljer att kompensera för. Detta görs i samarbete med hållbarhetskonsulterna U&W [you&we]. Arvid Nordquist HAB och HiPP följer kontinuerligt utvecklingen när det gäller klimatpåverkan från transporter och försöker på olika sätt minimera den genom att exempelvis prova olika transportslag och transportvägar. - Genom att klimatkompensera sätter vi ytterligare press på oss själva att förbättra oss på transportsidan, säger Julia Kronlund som är Produktchef för HiPP på Arvid Nordquist. Klimatkompensationen sker i samarbete med småbrukare i Oaxaca och Chiapas, Mexiko, genom stöd till trädplantering, agroforestry och reducerad avskogning. Projektet är certifierat i enlighet med Plan Vivo och har stora positiva sociala och miljömässiga mervärden utöver klimatnytta. Läs mer om HiPP på: http://www.hippbarnmat.se/ För ytterligare information, vänligen kontakta: Julia Kronlund, Produktchef HiPP, Arvid Nordquist, 08-799 19 74 Mårten Lind, Projektledare, U&W [you&we], 08-34 65 65

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

U&W klimatkompenserar HiPPs transporter

2010-11-23
HiPP är världens största tillverkare av färdiglagade, ekologiska barnmatsprodukter och företaget har funnits i över hundra år. HiPP lanserades i Sverige 2002 och idag finns 82 artiklar i det svenska sortimentet. Större delen av produkterna tillverkas i Tyskland och marknadsförs på den nordiska marknaden av Arvid Nordquist HAB. Medan produkterna i sig är utvecklade med miljö och hållbar utveckling i fokus uppstår en viss klimatpåverkan i och med transporterna till Norden och vidare distribution ut till butiker, vilket HiPP nu väljer att kompensera för. Detta görs i samarbete med hållbarhetskonsulterna U&W [you&we].

Arvid Nordquist HAB och HiPP följer kontinuerligt utvecklingen när det gäller klimatpåverkan från transporter och försöker på olika sätt minimera den genom att exempelvis prova olika transportslag och transportvägar.

- Genom att klimatkompensera sätter vi ytterligare press på oss själva att förbättra oss på transportsidan, säger Julia Kronlund som är Produktchef för HiPP på Arvid Nordquist.

Klimatkompensationen sker i samarbete med småbrukare i Oaxaca och Chiapas, Mexiko, genom stöd till trädplantering, agroforestry och reducerad avskogning. Projektet är certifierat i enlighet med Plan Vivo och har stora positiva sociala och miljömässiga mervärden utöver klimatnytta.

Läs mer om HiPP på: http://www.hippbarnmat.se/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Julia Kronlund, Produktchef HiPP, Arvid Nordquist, 08-799 19 74
Mårten Lind, Projektledare, U&W [you&we], 08-34 65 65
Källor: U&W AB, HiPP

Senaste nyheter