Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

WWF lanserar Living Planet Report 2020

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf-livingplanetreport250x145.jpg

Torsdag 10 september håller WWF ett onlineseminarium om läget för ryggradsdjuren och jordens biologisk mångfald, där även Living Planet Report 2020 lanseras. Mångfalden av liv på jorden drastiskt och forskningen pekar på att vi kan vara på väg mot det sjätte massutdöendet på planeten. Samtidigt ökar trycket på våra naturresurser både på land, i sötvatten och i havet. WWFs Living Planet Report publiceras vartannat år och tar tempen på den biologiska mångfalden och det ekologiska fotavtrycket. Världsmedborgaren lever idag som om vi hade 1,6 jordklot till vårt förfogande. Årets uppdaterade ”Living Planet Index” visar hur världens ryggradsdjur mår och populationerna förändrats sedan 1970. Det har tagits fram av Zoological Society of London (ZSL) i samarbete med WWF. WWF lyfter även tillståndet för naturen och mångfalden i Sverige – och presenterar kraven till svenska politiker att agera globalt och på hemmaplan. Deltar gör: Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Louise Carlsson, naturvårdsexpert WWF, Erika Sundell, ansvarig företagssamarbeten WWF, Cecilia Strömblad Brännsten, miljöchef H&M Group, Torbjörn Eberhard, forskningsledare Centrum för biologisk mångfald SLU, Åsa Fahlman, veterinär och docent i viltmedicin SLU och Luca Berardi, WWF Sweden Youth. Du kan följa seminariet här: www.wwf.se/rapport/living-planet-report/

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

WWF lanserar Living Planet Report 2020

2020-09-07
Torsdag 10 september håller WWF ett onlineseminarium om läget för ryggradsdjuren och jordens biologisk mångfald, där även Living Planet Report 2020 lanseras.

Mångfalden av liv på jorden drastiskt och forskningen pekar på att vi kan vara på väg mot det sjätte massutdöendet på planeten. Samtidigt ökar trycket på våra naturresurser både på land, i sötvatten och i havet.

WWFs Living Planet Report publiceras vartannat år och tar tempen på den biologiska mångfalden och det ekologiska fotavtrycket. Världsmedborgaren lever idag som om vi hade 1,6 jordklot till vårt förfogande. Årets uppdaterade ”Living Planet Index” visar hur världens ryggradsdjur mår och populationerna förändrats sedan 1970. Det har tagits fram av Zoological Society of London (ZSL) i samarbete med WWF.

WWF lyfter även tillståndet för naturen och mångfalden i Sverige – och presenterar kraven till svenska politiker att agera globalt och på hemmaplan.

Deltar gör: Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Louise Carlsson, naturvårdsexpert WWF, Erika Sundell, ansvarig företagssamarbeten WWF, Cecilia Strömblad Brännsten, miljöchef H&M Group, Torbjörn Eberhard, forskningsledare Centrum för biologisk mångfald SLU, Åsa Fahlman, veterinär och docent i viltmedicin SLU och Luca Berardi, WWF Sweden Youth.

Du kan följa seminariet här:
www.wwf.se/rapport/living-planet-report/
Källa: WWF

Senaste nyheter