Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

UPS börjar använda elcyklar i Stockholms innerstad

https://www.klimatsmart.se/images/news/ups-elcyklar250x248.jpg

Nu har UPS har lanserat elcyklar för leveranser i centrala Stockholm. De nya cyklarna är en del av UPS globala hållbarhetsarbete och ska bidra till minskade utsläpp, buller och mindre trafik i citykärnorna. Introduktionen av elcyklar till Norden började i Köpenhamn redan hösten 2018 och har sedan expanderats till Århus och Stockholm. Nya elcyklar lanseras samtidigt i andra storstäder i Europa och tillsammans är de en del av UPS globala arbete för att göra leveranser mer hållbara. Projektet kommer på sikt innebära färre antal dieseldrivna bilar i trafik. Det fungerar så att chaufförerna hämtar paketen från utlämningsställena för att därefter leverera dem direkt till privat- och företagskunder i Stockholms innerstad. Cyklarna kan lastas med totalt 100 kg. - Cyklarna innebär även färre leveransstopp med våra dieseldrivna bilar i Stockholm varje dag, vilket minskar utsläppen och bidrar till att begränsa trafiken i innerstaden. Stockholms mål är netto-noll-utsläpp till 2045 och som ett företag som hela tiden strävar efter att minimera vårt koldioxidavtryck, är vi stolta över att bidra till stadens målsättning, säger Frank Jørgensen, VD, UPS Norden. Målet är att minska utsläpp av växthusgaser med 12 procent fram till år 2025. Att använda elcyklar för leveranser är en viktig del av det arbetet. Målet är att fortsätta öka antalet elcyklar för transporter, både i Sverige och Europa. UPS lanserade sina första elcyklar i Hamburg 2012 och idag finns det liknande lösningar i bland annat Köpenhamn, Leuven, Paris, Toulouse, Köln, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Herne, Karlsruhe, Mannheim, München, Offenbach och Oldenburg, Dublin och London.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

UPS börjar använda elcyklar i Stockholms innerstad

2020-01-14
Paketleveranser med eldrivna lastcyklar
Nu har UPS har lanserat elcyklar för leveranser i centrala Stockholm. De nya cyklarna är en del av UPS globala hållbarhetsarbete och ska bidra till minskade utsläpp, buller och mindre trafik i citykärnorna.

Introduktionen av elcyklar till Norden började i Köpenhamn redan hösten 2018 och har sedan expanderats till Århus och Stockholm.

Nya elcyklar lanseras samtidigt i andra storstäder i Europa och tillsammans är de en del av UPS globala arbete för att göra leveranser mer hållbara. Projektet kommer på sikt innebära färre antal dieseldrivna bilar i trafik.

Det fungerar så att chaufförerna hämtar paketen från utlämningsställena för att därefter leverera dem direkt till privat- och företagskunder i Stockholms innerstad. Cyklarna kan lastas med totalt 100 kg.

- Cyklarna innebär även färre leveransstopp med våra dieseldrivna bilar i Stockholm varje dag, vilket minskar utsläppen och bidrar till att begränsa trafiken i innerstaden. Stockholms mål är netto-noll-utsläpp till 2045 och som ett företag som hela tiden strävar efter att minimera vårt koldioxidavtryck, är vi stolta över att bidra till stadens målsättning, säger Frank Jørgensen, VD, UPS Norden.

Målet är att minska utsläpp av växthusgaser med 12 procent fram till år 2025. Att använda elcyklar för leveranser är en viktig del av det arbetet. Målet är att fortsätta öka antalet elcyklar för transporter, både i Sverige och Europa.

UPS lanserade sina första elcyklar i Hamburg 2012 och idag finns det liknande lösningar i bland annat Köpenhamn, Leuven, Paris, Toulouse, Köln, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Herne, Karlsruhe, Mannheim, München, Offenbach och Oldenburg, Dublin och London.
Källa: UPS

Senaste nyheter