Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Uppvunnet - design av återvinning 27 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/uppvunnet-logga_large176x270.jpg

Sickla Köpkvarter, i samarbete med Svensk Form, den ideella föreningen Medveten Konsumtion och designduon Design Stories presenterar "Uppvunnet", en av Sveriges första designutställningar med fokus på produkter skapade från återvunna material. "Uppvunnet" visar vad som händer när modern design och skräp kopplas ihop på ett kreativt och hållbart sätt. Det blåser nya vindar i designvärlden när formgivare med hjälp av ny teknik och god hantverksskicklighet ger oss en annan syn på vardagsting. Med lekfull optimism skapas nya produkter av saker och idéer som redan existerar. "Uppvunnet" visar kreationerna av 18 olika designers samt ett urval av specialdesignade objekt av Designgymnasiets elever. "Vi på Sickla Köpkvarter är mycket stolta över att presentera "Uppvunnet" och visa att design och hållbar och miljömedveten utveckling kan skapa underbara kreativa lösningar", säger Anette Persson, marknadsansvarig i Sickla Köpkvarter. Hon fortsätter: "Vi välkomnar alla till utställningen och hoppas att kunna vara en bra inspirationskälla samt skapa intresse och debatt i dagens konsumtionssamhället". Var och när: Utställningen öppnar i Sickla Köpkvarter onsdag 27:e maj och avslutas söndag den 31:a maj. Utställning håller till i Simba-huset, bredvid butiken Home In Harmony, Stockholm. Pressvisning: Speciell pressvisning sker måndag 25:e maj mellan kl 10-15 med föredrag av Erik Thorstensson på Creatables. All press och branschfolk är hjärtligt välkomna. Varför "Uppvunnet"? Miljön tål inte den konsumtionstakt världen har idag och framförallt inte den vi förväntas ha om några år. Vi måste därför hitta nya lösningar. Med utställningen "Uppvunnet" vill vi visa upp kreativa och spännande lösningar på det framtida konsumtionsproblemet. "Uppvunnet" vill vara en inspiration för både konstnärer, designers och konsumenter samt för den som för privat bruk söker idéer till överflödiga prylar och sopor. Designen tar i "Uppvunnet" på sig en viktig roll inom hållbar utveckling genom att lyfta fram ekonomiskt, ekologiskt och socialt användbara lösningar på såväl konsumtionsbehov som sophantering. Med använt material och spill från industrin som grund, påverkar materialets historia utseendet och möjliga senare användningsområden. Detta ger spännande och kreativa designlösningar. Samtidigt som det gynnar miljön. Ordet "uppvunnet" är en blandning av uppfinna och återvinna och om man kombinerar dom två begreppen med design får man en aning om vad den här utställningen handlar om. Läs mer på: www.uppvunnet.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Uppvunnet - design av återvinning 27 maj

2009-05-14
Sickla Köpkvarter, i samarbete med Svensk Form, den ideella föreningen Medveten Konsumtion och designduon Design Stories presenterar "Uppvunnet", en av Sveriges första designutställningar med fokus på produkter skapade från återvunna material. "Uppvunnet" visar vad som händer när modern design och skräp kopplas ihop på ett kreativt och hållbart sätt.

Det blåser nya vindar i designvärlden när formgivare med hjälp av ny teknik och god hantverksskicklighet ger oss en annan syn på vardagsting. Med lekfull optimism skapas nya produkter av saker och idéer som redan existerar. "Uppvunnet" visar kreationerna av 18 olika designers samt ett urval av specialdesignade objekt av Designgymnasiets elever.

"Vi på Sickla Köpkvarter är mycket stolta över att presentera "Uppvunnet" och visa att design och hållbar och miljömedveten utveckling kan skapa underbara kreativa lösningar", säger Anette Persson, marknadsansvarig i Sickla Köpkvarter.

Hon fortsätter: "Vi välkomnar alla till utställningen och hoppas att kunna vara en bra inspirationskälla samt skapa intresse och debatt i dagens konsumtionssamhället".

Var och när: Utställningen öppnar i Sickla Köpkvarter onsdag 27:e maj och avslutas söndag den 31:a maj. Utställning håller till i Simba-huset, bredvid butiken Home In Harmony, Stockholm.

Pressvisning: Speciell pressvisning sker måndag 25:e maj mellan kl 10-15 med föredrag av Erik Thorstensson på Creatables. All press och branschfolk är hjärtligt välkomna.

Varför "Uppvunnet"?
Miljön tål inte den konsumtionstakt världen har idag och framförallt inte den vi förväntas ha om några år. Vi måste därför hitta nya lösningar. Med utställningen "Uppvunnet" vill vi visa upp kreativa och spännande lösningar på det framtida konsumtionsproblemet. "Uppvunnet" vill vara en inspiration för både konstnärer, designers och konsumenter samt för den som för privat bruk söker idéer till överflödiga prylar och sopor.

Designen tar i "Uppvunnet" på sig en viktig roll inom hållbar utveckling genom att lyfta fram ekonomiskt, ekologiskt och socialt användbara lösningar på såväl konsumtionsbehov som sophantering. Med använt material och spill från industrin som grund, påverkar materialets historia utseendet och möjliga senare användningsområden. Detta ger spännande och kreativa designlösningar. Samtidigt som det gynnar miljön. Ordet "uppvunnet" är en blandning av uppfinna och återvinna och om man kombinerar dom två begreppen med design får man en aning om vad den här utställningen handlar om.

Läs mer på: www.uppvunnet.se
Källor:

Senaste nyheter