Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Uponor Clean I har oslagbar kombination

https://www.klimatsmart.se/images/news/uponor122x44.jpg

Uponor har vidareutvecklat marknadens driftsäkraste minireningsverk och gjort det ännu bättre. I monter E22 på årets upplaga av MaskinExpo visar företaget att Uponor Clean I verkligen är oslagbar i sin kombination av säker drift och enkelt underhåll. Den låga driftkostnaden är pricken över i:et. Minireningsverket har anpassats efter önskemål från kunderna, som har haft synpunkter på styrskåpet, som stod mitt i trädgården. Uponor har nu tagit fram en ny design där styrskåpet är placerat inuti reningsverket. Man följer driften på verket via ett trådlöst larmsystem. Reningsverkets driftsäkerhet bygger på samma beprövade och säkra reningsteknik som förut. Uponor minireningsverk behandlar allt avloppsvatten från din fastighet effektivt och miljövänligt. Dessutom bidrar de låga driftkostnaderna till positiv totalekonomi för hushållet. • Marknadens osynligaste reningsverk. • Höjer värdet på fastigheten. • Utprovad och säker teknik. • Trådlöst larmsystem. • Anpassat för fritidshus. • Kretsloppsanpassat. • CE-märkt. • Klarar Naturvårdsverkets krav; BOD7 >90 %, Ptot >90 % och Ntot >90 %. Uponors kassetter och tunnlar ser till att dagvattnet stannar på den plats där det kommit ner och infiltreras ut i marken. Då belastas inte reningsverken med dagvatten som kan tas hand om lokalt. Detta system skall ses som ett komplement till slutna dagvattenmagasin, öppna dammar och det traditionella dagvattennätet. Dagvattenkassetten kan fås som en traditionell kassett eller som inspektionsbar, då med inbyggda inspektionskanaler med en diameter av 160 mm, så att man kan gå in med en kamera och inspektera. Dagvattenkassetterna kan läggas i lågt trafikerade områden, exempelvis en parkeringsplats, men då med en marktäckning på minst 0,8 m. Uponors dagvattentunnel är ett enklare system för att ta vara på regnvattnet lokalt. Designad för att användas på landsbygden eller av privatpersoner. Tunneln är lätt att rengöra och inspektera, den har också låg vikt och är logistisk fördelaktig. Dagvattentunneln läggs i grönyta eller under garageuppfarten med en marktäckning på minst 0,5 m. För mer information, vänligen kontakta: Rickard Granath, 033-17 26 94, 070-517 26 94 eller Carina Tegelberg, 018-29 28 27, 0706-29 28 27.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Uponor Clean I har oslagbar kombination

2010-04-30
Uponor har vidareutvecklat marknadens driftsäkraste minireningsverk och gjort det ännu bättre. I monter E22 på årets upplaga av MaskinExpo visar företaget att Uponor Clean I verkligen är oslagbar i sin kombination av säker drift och enkelt underhåll. Den låga driftkostnaden är pricken över i:et.

Minireningsverket har anpassats efter önskemål från kunderna, som har haft synpunkter på styrskåpet, som stod mitt i trädgården. Uponor har nu tagit fram en ny design där styrskåpet är placerat inuti reningsverket. Man följer driften på verket via ett trådlöst larmsystem.

Reningsverkets driftsäkerhet bygger på samma beprövade och säkra reningsteknik som förut. Uponor minireningsverk behandlar allt avloppsvatten från din fastighet effektivt och miljövänligt. Dessutom bidrar de låga driftkostnaderna till positiv totalekonomi för hushållet.

• Marknadens osynligaste reningsverk.
• Höjer värdet på fastigheten.
• Utprovad och säker teknik.
• Trådlöst larmsystem.
• Anpassat för fritidshus.
• Kretsloppsanpassat.
• CE-märkt.
• Klarar Naturvårdsverkets krav; BOD7 >90 %, Ptot >90 % och Ntot >90 %.

Uponors kassetter och tunnlar ser till att dagvattnet stannar på den plats där det kommit ner och infiltreras ut i marken. Då belastas inte reningsverken med dagvatten som kan tas hand om lokalt. Detta system skall ses som ett komplement till slutna dagvattenmagasin, öppna dammar och det traditionella dagvattennätet.

Dagvattenkassetten kan fås som en traditionell kassett eller som inspektionsbar, då med inbyggda inspektionskanaler med en diameter av 160 mm, så att man kan gå in med en kamera och inspektera. Dagvattenkassetterna kan läggas i lågt trafikerade områden, exempelvis en parkeringsplats, men då med en marktäckning på minst 0,8 m.

Uponors dagvattentunnel är ett enklare system för att ta vara på regnvattnet lokalt. Designad för att användas på landsbygden eller av privatpersoner. Tunneln är lätt att rengöra och inspektera, den har också låg vikt och är logistisk fördelaktig. Dagvattentunneln läggs i grönyta eller under garageuppfarten med en marktäckning på minst 0,5 m.

För mer information, vänligen kontakta: Rickard Granath, 033-17 26 94, 070-517 26 94 eller Carina Tegelberg, 018-29 28 27, 0706-29 28 27.
Källor: Uponor, MaskinExpo

Senaste nyheter