Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

United Spaces sparar på energin

https://www.klimatsmart.se/images/news/united_spaces.png

United Spaces, ett kontorshotell i Stockholm, har tagit ett innovativt grepp för att minska sin energiförbrukning. Genom att mäta elförbrukningen och visualisera denna i gemensamma utrymmen har hyresgästernas insikt och kunskap ökat. Nu har energiförbrukningen minskat med 31 procent. I oktober 2009 började man, i samarbete med eZE System, att mäta elförbrukningen på United Spaces, ett kontorshotell med 225 hyresgäster på Vasagatan i Stockholm. - Elanvändningen var någonting som ingen brydde sig om och man glömde oftast att släcka efter sig eller stänga av utrustning efter arbetsdagens slut, säger Fredrik Ölander, VD för United Spaces. - Vi har sedan en tid tillbaka arbetat med miljöfrågorna, att fokusera på minskad energiförbrukning var ett naturligt nästa steg. Efter att mätningen pågått en tid informerades hyresgästerna. Man uppmanade till en minskad energiförbrukning genom några enkla grepp – att släcka lyset efter sig, stänga av datorn över lunchen och efter arbetsdagens slut. Redan den första månaden sänktes förbrukningen och ligger i dagsläget på 31 procent per vecka. - Att åstadkomma en så kraftig minskning kräver ett engagemang från många personer, ett engagemang som underlättas av att elförbrukningen, som i det här fallet, visas upp på en TV-skärm, säger Niklas Zandelin, VD för eZE System som installerat lösningen. Det viktiga är att besparingen är ihållande och inte bara ett nyhetens behag, vilket vi nu kan se efter sex månaders mätning avslutar han. För ytterligare information: Niklas Zandelin, VD eZE System, 08 54 50 43 57, niklas.zandelin@ezesys.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

United Spaces sparar på energin

2010-04-14
United Spaces, ett kontorshotell i Stockholm, har tagit ett innovativt grepp för att minska sin energiförbrukning. Genom att mäta elförbrukningen och visualisera denna i gemensamma utrymmen har hyresgästernas insikt och kunskap ökat. Nu har energiförbrukningen minskat med 31 procent.

I oktober 2009 började man, i samarbete med eZE System, att mäta elförbrukningen på United Spaces, ett kontorshotell med 225 hyresgäster på Vasagatan i Stockholm.

- Elanvändningen var någonting som ingen brydde sig om och man glömde oftast att släcka efter sig eller stänga av utrustning efter arbetsdagens slut, säger Fredrik Ölander, VD för United Spaces.
- Vi har sedan en tid tillbaka arbetat med miljöfrågorna, att fokusera på minskad energiförbrukning var ett naturligt nästa steg.

Efter att mätningen pågått en tid informerades hyresgästerna. Man uppmanade till en minskad energiförbrukning genom några enkla grepp – att släcka lyset efter sig, stänga av datorn över lunchen och efter arbetsdagens slut.

Redan den första månaden sänktes förbrukningen och ligger i dagsläget på 31 procent per vecka.

- Att åstadkomma en så kraftig minskning kräver ett engagemang från många personer, ett engagemang som underlättas av att elförbrukningen, som i det här fallet, visas upp på en TV-skärm, säger Niklas Zandelin, VD för eZE System som installerat lösningen. Det viktiga är att besparingen är ihållande och inte bara ett nyhetens behag, vilket vi nu kan se efter sex månaders mätning avslutar han.

För ytterligare information:
Niklas Zandelin, VD eZE System, 08 54 50 43 57, niklas.zandelin@ezesys.se.

Senaste nyheter