Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Unikt samarbete för fler gröna affärer

https://www.klimatsmart.se/images/news/innovatum200x41pa.gif

Idag saknas effektiva samarbetsstrukturer som underlättar utvecklingen och det är just detta som är grunden till Green Factory på Innovatum Teknikpark. Syftet är att sammanföra akademin och stora och små företag inom olika branscher för att tillsammans både generera nya idéer och ta vara på idéer som kanske inte har någon grogrund i nuvarande organisationer. Förverkligandet av Green Factory drivs just nu som ett projekt på Innovatum Teknikpark och avsiktsförklaringen innebär att parterna går in i en ny, konkretare fas. De sju organisationerna är Högskolan Väst, Innovatum Teknikpark, Lantbrukarnas Riksförbund, Saab Automobile AB, Skanska Sverige AB, Södra Skogsägarna och Trollhättan Energi AB. Green Factory kommer att fokusera på att driva utveckling inom energi-, material- och miljöteknik. Det gör man genom att korsbefrukta kompetenser inom energibolag, bygg- & fastighetssektorn, fordonsindustrin och de gröna näringarna. – Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar och kanske det område där det verkligen behövs föras över teknik från en sektor till en annan för att skapa nya innovationer, säger Lillemor Lindberg projektledare på Innovatum Teknikpark. – Det vi ska bli bra på, är inte bara att ta hand om befintliga idéer utan också ha verktyg och processer som driver oss att hitta nya idéer som kan bli grunden till nya produkter, nya koncept, innovativa affärsupplägg eller kanske nya affärskonstellationer, säger Mats Wallin från Södra Skogsägarna. Att aktörerna i Green Factory nu kommer med en avsiktsförklaring innebär att projektet kan vidareutvecklas till en långsiktig plattform som kan attrahera fler partners. – Vi välkomnar inte minst de små och mellanstora företagen till Green Factory. Vår grundtes är att möten mellan människor med väldigt olika kompetenser kommer att generera de allra mest spännande idéerna och affärsmöjligheterna, säger Lillemor Lindberg. Målet för Green Factory är att nå väldigt konkreta resultat som kan mätas i omsättning, arbetstillfällen och tillväxt inom hållbar utveckling. Satsningen på Green Factory är unik, både i ett svenskt och i ett europeiskt perspektiv. För mer information, kontakta: Lillemor Lindberg, Innovatum Teknikpark, 0520-289 323 Mats Wallin, Södra Skogsägarna, 0340–63 34 36

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Unikt samarbete för fler gröna affärer

2011-10-06
Idag saknas effektiva samarbetsstrukturer som underlättar utvecklingen och det är just detta som är grunden till Green Factory på Innovatum Teknikpark. Syftet är att sammanföra akademin och stora och små företag inom olika branscher för att tillsammans både generera nya idéer och ta vara på idéer som kanske inte har någon grogrund i nuvarande organisationer.

Förverkligandet av Green Factory drivs just nu som ett projekt på Innovatum Teknikpark och avsiktsförklaringen innebär att parterna går in i en ny, konkretare fas. De sju organisationerna är Högskolan Väst, Innovatum Teknikpark, Lantbrukarnas Riksförbund, Saab Automobile AB, Skanska Sverige AB, Södra Skogsägarna och Trollhättan Energi AB.
Green Factory kommer att fokusera på att driva utveckling inom energi-, material- och miljöteknik. Det gör man genom att korsbefrukta kompetenser inom energibolag, bygg- & fastighetssektorn, fordonsindustrin och de gröna näringarna.

– Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar och kanske det område där det verkligen behövs föras över teknik från en sektor till en annan för att skapa nya innovationer, säger Lillemor Lindberg projektledare på Innovatum Teknikpark.

– Det vi ska bli bra på, är inte bara att ta hand om befintliga idéer utan också ha verktyg och processer som driver oss att hitta nya idéer som kan bli grunden till nya produkter, nya koncept, innovativa affärsupplägg eller kanske nya affärskonstellationer, säger Mats Wallin från Södra Skogsägarna.

Att aktörerna i Green Factory nu kommer med en avsiktsförklaring innebär att projektet kan vidareutvecklas till en långsiktig plattform som kan attrahera fler partners.

– Vi välkomnar inte minst de små och mellanstora företagen till Green Factory. Vår grundtes är att möten mellan människor med väldigt olika kompetenser kommer att generera de allra mest spännande idéerna och affärsmöjligheterna, säger Lillemor Lindberg.

Målet för Green Factory är att nå väldigt konkreta resultat som kan mätas i omsättning, arbetstillfällen och tillväxt inom hållbar utveckling. Satsningen på Green Factory är unik, både i ett svenskt och i ett europeiskt perspektiv.

För mer information, kontakta:
Lillemor Lindberg, Innovatum Teknikpark, 0520-289 323
Mats Wallin, Södra Skogsägarna, 0340–63 34 36
Källa: Innovatum

Senaste nyheter