Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Unikt EPD-miljöcertifierade fasadskivor

https://www.klimatsmart.se/images/news/ivarssonfasadepd250x274.jpg

Som enda fasadskiva i fibercement är ivarssons Frontline-fasadserie miljöcertifierad med en unik Environmental Product Declaration (EPD) enligt högsta ISO 14025 standard. Denna utförligt dokumenterade miljöcertifiering beskriver alla möjliga områden från ingående råvaror och energianvändning vid tillverkningen till en komplett produktlivscykel (PLC). ”Med en dokumenterad hållbarhet av våra lätta fasadprodukter i form av denna EPD-miljöcertifiering kan Frontline fasadskivor enkelt användas på miljö-certifierade byggnader, såsom LEED och Svanen”, säger Stefan Månsson, Sverigechef på ivarsson. ”Produkternas EPD-certifiering är dessutom bara en liten del av de miljörelaterade aktiviteterna inom gruppen. Totalt under 2010 investerades ca 166 miljon SEK i nya förbättringar med hänsyn till att reducera miljöpåverkan. Idag är t.ex. redan 87 % av Etex-koncernens fabriker världen över ISO 14001 certifierade. Målet är att alla produktionsenheter skall vara certifierade till slutet av 2015.”, avslutar han. Etex Group’ miljöpolicy fokuserar på två huvudområden, både baserade på reduktion av Co2-utsläpp: - Minskning av miljöpåverkan från produktion med hjälp av mindre råmaterial, minimera avfall och användandet av energi och vatten i tillverkningsprocessen av våra produkter. Syftet är att det ska vara minimal påverkan på luft, vatten och mark från vår produktion och produkter. - Att utveckla och producera material och lösningar som bidrar till ett dokumenterat hållbart byggande både gällande miljö och kvalitet för framtiden. För mer informatio, kontakta: Sander Pruijssers, försäljningschef, spr@ivarssonsverige.se, 044-50 130.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Unikt EPD-miljöcertifierade fasadskivor

2011-10-24
Som enda fasadskiva i fibercement är ivarssons Frontline-fasadserie miljöcertifierad med en unik Environmental Product Declaration (EPD) enligt högsta ISO 14025 standard. Denna utförligt dokumenterade miljöcertifiering beskriver alla möjliga områden från ingående råvaror och energianvändning vid tillverkningen till en komplett produktlivscykel (PLC).

”Med en dokumenterad hållbarhet av våra lätta fasadprodukter i form av denna EPD-miljöcertifiering kan Frontline fasadskivor enkelt användas på miljö-certifierade byggnader, såsom LEED och Svanen”, säger Stefan Månsson, Sverigechef på ivarsson. ”Produkternas EPD-certifiering är dessutom bara en liten del av de miljörelaterade aktiviteterna inom gruppen. Totalt under 2010 investerades ca 166 miljon SEK i nya förbättringar med hänsyn till att reducera miljöpåverkan. Idag är t.ex. redan 87 % av Etex-koncernens fabriker världen över ISO 14001 certifierade. Målet är att alla produktionsenheter skall vara certifierade till slutet av 2015.”, avslutar han.

Etex Group’ miljöpolicy fokuserar på två huvudområden, både baserade på reduktion av Co2-utsläpp:
- Minskning av miljöpåverkan från produktion med hjälp av mindre råmaterial, minimera avfall och användandet av energi och vatten i tillverkningsprocessen av våra produkter. Syftet är att det ska vara minimal påverkan på luft, vatten och mark från vår produktion och produkter.
- Att utveckla och producera material och lösningar som bidrar till ett dokumenterat hållbart byggande både gällande miljö och kvalitet för framtiden.

För mer informatio, kontakta:
Sander Pruijssers, försäljningschef, spr@ivarssonsverige.se, 044-50 130.
Källa: ivarsson

Senaste nyheter