Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Unga bilbyggare i stor final i Solracet

https://www.klimatsmart.se/images/news/solracetdeltavlingarlov250x167.jpg

Klockan 10 den 24 november tävlar sjätteklassare från hela Skåne med hemmabyggda solcellsbilar i Baltiska hallen, Malmö. Den snyggaste och snabbaste bilen har möjlighet att vinna hela 15 000 kronor. Över 2000 elever från hela Skåne har anmält sig till Solracet och efter fyra deltävlingar är det äntligen dags för final. Tävlingen består av två moment: Först ett race där snabbaste bilen utses och sen en designtävling med två priser där solracets jury utser de snyggaste bilarna. - Det är jättekul att se barn som är engagerade och intresserade av energi och miljö. Jag hoppas att de tar med sig erfarenheterna från att ha byggt solcellsbilarna hem igen och att intresset lever kvar, säger Marija Stefanovic, projektledare. Baltiska hallen har inför finalen utrustats med en egen sol. Tävlingen äger rum på ett specialbyggt bord med en armatur som lyser med mer än 20 000 lux, vilket är cirka 20 gånger ljusare än lamporna man brukar ha hemma. Tävlingsbordet har även en inbyggd indikator som tjuter när bilarna går i mål. Syftet med Solracet är att redan vid tidig ålder engagera barn i miljö, energi- och transportfrågor. Klasserna som medverkar har innan tävlingen fått material med information om solenergi och hållbarhet som kan användas i undervisningen. Finalen tar plats i Baltiska hallen, Malmö, 24:e november, kl 10.00 - 15.00. För mer information, kontakta: Marija Stefanovic, projektassistent, 0709-11 80 89, marija.stefanovic@malmo.se Hamin Mousavi, 0733 27 66 39, hamin.mousavi@malmo.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Unga bilbyggare i stor final i Solracet

2011-11-23
Solracet Deltävling 4 Arlöv - Placering av bilar
Klockan 10 den 24 november tävlar sjätteklassare från hela Skåne med hemmabyggda solcellsbilar i Baltiska hallen, Malmö. Den snyggaste och snabbaste bilen har möjlighet att vinna hela 15 000 kronor.

Över 2000 elever från hela Skåne har anmält sig till Solracet och efter fyra deltävlingar är det äntligen dags för final. Tävlingen består av två moment: Först ett race där snabbaste bilen utses och sen en designtävling med två priser där solracets jury utser de snyggaste bilarna.

- Det är jättekul att se barn som är engagerade och intresserade av energi och miljö. Jag hoppas att de tar med sig erfarenheterna från att ha byggt solcellsbilarna hem igen och att intresset lever kvar, säger Marija Stefanovic, projektledare.

Baltiska hallen har inför finalen utrustats med en egen sol. Tävlingen äger rum på ett specialbyggt bord med en armatur som lyser med mer än 20 000 lux, vilket är cirka 20 gånger ljusare än lamporna man brukar ha hemma. Tävlingsbordet har även en inbyggd indikator som tjuter när bilarna går i mål.

Syftet med Solracet är att redan vid tidig ålder engagera barn i miljö, energi- och transportfrågor. Klasserna som medverkar har innan tävlingen fått material med information om solenergi och hållbarhet som kan användas i undervisningen.

Finalen tar plats i Baltiska hallen, Malmö, 24:e november, kl 10.00 - 15.00.

För mer information, kontakta:
Marija Stefanovic, projektassistent, 0709-11 80 89, marija.stefanovic@malmo.se
Hamin Mousavi, 0733 27 66 39, hamin.mousavi@malmo.se.
Foto: Malmö stad

Senaste nyheter