Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Underhållsfria växthus i trä

https://www.klimatsmart.se/images/news/organowood250x44.jpg

I en av Stockholms vackraste miljöer – Rosendals Trädgård – förenas miljötänkande, estetik och innovation när Sweden Green House i samarbete med OrganoWood lanserar miljövänliga växthus i trä. – På Rosendals Trädgård har vi jobbat med skönhet, njutning och hållbarhet i nästan trettio år. Därför samarbetar vi gärna med Sweden Green House och OrganoWood. Det är första gången jag träffar på ett växthus som är snyggt, ekologiskt och dessutom underhållsfritt, säger Tin-Tin Jersild, verksamhetsansvarig på Stiftelsen Rosendals Trädgård. OrganoWood tillverkar miljövänligt virke som ersätter traditionellt tryckimpregnerat trä. Därmed blir det möjligt att bygga hållbart utan att blanda in miljöskadliga ämnen. Virket är helt underhållsfritt och har en helt naturlig färg. Det kan målas eller lämnas utan annan behandling och blir då med tiden vackert silvergrått. – Vi är otroligt stolta över att ha skapat ett ekologiskt alternativ till dagens rötskyddade virke. När vi dessutom ser hur vackra växthus man kan bygga av det blir vi naturligtvis ännu stoltare, säger Mårten Hellberg, VD, OrganoWood. Sweden Green House ritar, tillverkar och bygger växthus i trä efter gammal förebild. Tillverkningen sker i Sverige. Tanken är att god och hållbar design lever länge. Växthusen ska vara till glädje och nytta också för kommande generationer. - Tillsammans med OrganoWood har vi byggt det första växthuset som är långsiktigt hållbart i alla bemärkelser. Det känns fantastiskt roligt att leda utvecklingen, säger Magnus Wiström, arkitekt, Sweden Green House.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Underhållsfria växthus i trä

2012-07-15
I en av Stockholms vackraste miljöer – Rosendals Trädgård – förenas miljötänkande, estetik och innovation när Sweden Green House i samarbete med OrganoWood lanserar miljövänliga växthus i trä.

– På Rosendals Trädgård har vi jobbat med skönhet, njutning och hållbarhet i nästan trettio år. Därför samarbetar vi gärna med Sweden Green House och OrganoWood. Det är första gången jag träffar på ett växthus som är snyggt, ekologiskt och dessutom underhållsfritt, säger Tin-Tin Jersild, verksamhetsansvarig på Stiftelsen Rosendals Trädgård.

OrganoWood tillverkar miljövänligt virke som ersätter traditionellt tryckimpregnerat trä. Därmed blir det möjligt att bygga hållbart utan att blanda in miljöskadliga ämnen. Virket är helt underhållsfritt och har en helt naturlig färg. Det kan målas eller lämnas utan annan behandling och blir då med tiden vackert silvergrått.

– Vi är otroligt stolta över att ha skapat ett ekologiskt alternativ till dagens rötskyddade virke. När vi dessutom ser hur vackra växthus man kan bygga av det blir vi naturligtvis ännu stoltare, säger Mårten Hellberg, VD, OrganoWood.

Sweden Green House ritar, tillverkar och bygger växthus i trä efter gammal förebild. Tillverkningen sker i Sverige. Tanken är att god och hållbar design lever länge. Växthusen ska vara till glädje och nytta också för kommande generationer.

- Tillsammans med OrganoWood har vi byggt det första växthuset som är långsiktigt hållbart i alla bemärkelser. Det känns fantastiskt roligt att leda utvecklingen, säger Magnus Wiström, arkitekt, Sweden Green House.
Källa: OrganoWood

Senaste nyheter