Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Underbara Arganolja

https://www.klimatsmart.se/images/news/john-masters-organics-100-argan-oil_250x250.jpg

Hos Swedish Beauty Factory kan du köpa John Masters Organics 100% ekologiska Arganolja men vad är Arganolja, var kommer den ifrån och varför har den blivit så älskad och omtalad i skönhetssammanhang? Arganolja är en gul vegetabilisk olja som tillverkas av arganfruktens frön. Arganträdet finns i torra klimat och dess djupa rötter når vatten långt ner i marken. Trädet är hotat och växer bara i sydvästra Marocko på gränsen mot Saharaöken och det finns på UNESCO:s världsarvslista sedan 1999. Tillverkning av Arganolja sker på så sätt att Arganfrukterna samlas in och skalen slås sönder med en sten. Innanför skalet finns själva frukten bestående av fruktkött och tre kärnor. Fruktköttet används som djurfoder och av fröna gör man oljan. Fröna rostas sedan över en eld och det är detta som ger oljan den nötiga smaken. Efter rostningen maler man fröna till olja. För att tillverka 0,3 kilo olja behövs nio kilo nötter. Det finns egyptiska texter om läkemedel redan från 1219 där arganolja är omnämnd. Oljan ansågs häslosam och det finns idag studier som visar att dess effekter är effektiva i förebyggande syfte mot hjärt- och kärlsjukdomar. Oljan är också en lätt olja som lämpar sig för insmörjning i huden. John Masters Organics Argan Oil är marknadens enda certifierat ekologiska arganolja och är en 100% ekologisk arganolja som har UV-skydd, bidrar till att bevara hudens och hårets fukt, förbättrar elasticiteten och mjukgör. Oljan reder ut trassligt och krusigt hår, reparerar kluvna toppar och ger dig ett livfullt och glansigt hår med lyser. Arganoljan från John Masters Organics innehåller omega 6 som stabiliserar och förebygger att håret går av. Till skillnad från produkter som innehåller silikon och lägger sig som ett lager, så tränger oljan in och verkar på djupet i både hud och hår. När du applicerar oljan på din hud får den tillbaka lystern och den hjälper till att minska förekomsten av rynkor, fina linjer och fläckar. Den verkar även lugnande på eksem och akne, och kan förebygga hudskador efter akneutbrott. Arganoljan är lätt och enkel att arbeta med och tillför mycket fukt på ett naturligt sätt då den direkt absorberas och börjar verka. Den hjälper även till att reparea och återfukta mjuka, spruckna naglar och nagelband. Klicka här för att besöka produktsidan på www.swedishbeautyfactory.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Underbara Arganolja

2011-10-13
100% ekologisk Arganolja
Hos Swedish Beauty Factory kan du köpa John Masters Organics 100% ekologiska Arganolja men vad är Arganolja, var kommer den ifrån och varför har den blivit så älskad och omtalad i skönhetssammanhang?

Arganolja är en gul vegetabilisk olja som tillverkas av arganfruktens frön. Arganträdet finns i torra klimat och dess djupa rötter når vatten långt ner i marken. Trädet är hotat och växer bara i sydvästra Marocko på gränsen mot Saharaöken och det finns på UNESCO:s världsarvslista sedan 1999.

Tillverkning av Arganolja sker på så sätt att Arganfrukterna samlas in och skalen slås sönder med en sten. Innanför skalet finns själva frukten bestående av fruktkött och tre kärnor. Fruktköttet används som djurfoder och av fröna gör man oljan. Fröna rostas sedan över en eld och det är detta som ger oljan den nötiga smaken. Efter rostningen maler man fröna till olja. För att tillverka 0,3 kilo olja behövs nio kilo nötter.

Det finns egyptiska texter om läkemedel redan från 1219 där arganolja är omnämnd. Oljan ansågs häslosam och det finns idag studier som visar att dess effekter är effektiva i förebyggande syfte mot hjärt- och kärlsjukdomar. Oljan är också en lätt olja som lämpar sig för insmörjning i huden.

John Masters Organics Argan Oil är marknadens enda certifierat ekologiska arganolja och är en 100% ekologisk arganolja som har UV-skydd, bidrar till att bevara hudens och hårets fukt, förbättrar elasticiteten och mjukgör. Oljan reder ut trassligt och krusigt hår, reparerar kluvna toppar och ger dig ett livfullt och glansigt hår med lyser.
Arganoljan från John Masters Organics innehåller omega 6 som stabiliserar och förebygger att håret går av. Till skillnad från produkter som innehåller silikon och lägger sig som ett lager, så tränger oljan in och verkar på djupet i både hud och hår.

När du applicerar oljan på din hud får den tillbaka lystern och den hjälper till att minska förekomsten av rynkor, fina linjer och fläckar. Den verkar även lugnande på eksem och akne, och kan förebygga hudskador efter akneutbrott.
Arganoljan är lätt och enkel att arbeta med och tillför mycket fukt på ett naturligt sätt då den direkt absorberas och börjar verka. Den hjälper även till att reparea och återfukta mjuka, spruckna naglar och nagelband.

Klicka här för att besöka produktsidan på www.swedishbeautyfactory.com.
Foto: SWEDISH BEAUTY FACTORY

Senaste nyheter