Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Umeå Energi minskar på energianvändning

https://www.klimatsmart.se/images/news/henrikbristav190x283.jpg

Sedan 2006 har Umeå Energi minskat energianvändningen i sina egna fastigheter med hela 38 procent. – Det är vi glada för, men vi kämpar vidare. År 2018 ska vi vara helt klimatneutrala, säger Henrik Bristav, miljöchef på Umeå Energi. Tack vare ett flertal åtgärder har Umeå Energi lyckats minska energianvändningen, alltså användningen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, med mer än 1,2 miljon kilowattimmar i de egna fastigheterna sedan 2006. Det är en minskning med 38 procent. – Vi vill leva som vi lär och inte utnyttja jordens resurser. Att minska vår energianvändning är ett viktigt led i att bli helt klimatneutrala år 2018, säger Henrik Bristav. Koncernens logistikavdelning ansvarar för Umeå Energis fastigheter och står bakom energieffektiviseringen. Bland annat har man bytt styrsystem för värme och ventilation, installerat närvarostyrd belysning, bytt till lågenergilampor och förstärkt takisoleringen. Och arbetet fortsätter. I nuläget värmefotograferas en av företagets fastigheter och man fortsätter byta ut belysningsarmaturer i trapphus, toaletter och gemensamhetsutrymmen. – Från och med i år köper vi också Stornorrfors-El, alltså el från förnybar vattenkraft, och klimatneutral fjärrvärme till våra byggnader, säger Henrik Bristav. Som Umeåbornas eget energibolag vill vi ta ansvar för miljön, både i stort och lokalt i Umeå. För mer information, kontakta: Henrik Bristav, miljöchef Umeå Energi 070-622 71 83 Gun Blomquist Bergman, Umeå Energi, 070-642 46 33.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Umeå Energi minskar på energianvändning

2012-03-21
Henrik Bristav,
miljöchef på Umeå Energi
Sedan 2006 har Umeå Energi minskat energianvändningen i sina egna fastigheter med hela 38 procent.
– Det är vi glada för, men vi kämpar vidare. År 2018 ska vi vara helt klimatneutrala, säger Henrik Bristav, miljöchef på Umeå Energi.

Tack vare ett flertal åtgärder har Umeå Energi lyckats minska energianvändningen, alltså användningen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, med mer än 1,2 miljon kilowattimmar i de egna fastigheterna sedan 2006. Det är en minskning med 38 procent.
– Vi vill leva som vi lär och inte utnyttja jordens resurser. Att minska vår energianvändning är ett viktigt led i att bli helt klimatneutrala år 2018, säger Henrik Bristav.

Koncernens logistikavdelning ansvarar för Umeå Energis fastigheter och står bakom energieffektiviseringen. Bland annat har man bytt styrsystem för värme och ventilation, installerat närvarostyrd belysning, bytt till lågenergilampor och förstärkt takisoleringen.

Och arbetet fortsätter. I nuläget värmefotograferas en av företagets fastigheter och man fortsätter byta ut belysningsarmaturer i trapphus, toaletter och gemensamhetsutrymmen.

– Från och med i år köper vi också Stornorrfors-El, alltså el från förnybar vattenkraft, och klimatneutral fjärrvärme till våra byggnader, säger Henrik Bristav. Som Umeåbornas eget energibolag vill vi ta ansvar för miljön, både i stort och lokalt i Umeå.

För mer information, kontakta:
Henrik Bristav, miljöchef Umeå Energi 070-622 71 83
Gun Blomquist Bergman, Umeå Energi, 070-642 46 33.
Källa: Umeå Energi

Senaste nyheter