Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ulricehamn kommun storstädas

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100xl.gif

Ett nytt utvecklat städavtal mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), Ulricehamns kommun och Ulricehamns Energi gäller från årsskiftet. Avtalet ska ge kommuninnevånarna i Ulricehamn bättre städning och skötsel av alla 20 återvinningsstationer i kommunen mellan Nitta och Strängsered och från Industrigatan i norr till Torsbo i söder. Avtalet bygger på tidigare avtal mellan parterna, men från 1 januari 2012 är det anpassat till en ny organisation av kommunen som har ambitionen att leda till ett kvalitetslyft på stationerna. I det nya avtalet kan även FTI med hjälp av ny teknik bättre följa upp hur städningen sköts. - Såväl vi som kommunen är nöjda med att ha tecknat detta avtal och hoppas på att det skall få snabb genomslagskraft på stationerna och nöjdare kommuninvånare, säger Magnus Örnborg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Hur ofta än städningen sker så är FTI helt beroende av att dem som vill göra gott för miljön genom att källsortera även tänker på närmiljön. Förpackningar och tidningar ska läggas i behållare för att inte blåsa kring och in på angränsande fastigheter. Stationen är endast till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral. I samband med avtalet börjar gälla startar FTI även ett utbyte av vissa behållare på stationerna. Det gäller dem som i den inventering som gjordes 2011 bedömts i behov av byte. Utbytet kommer att underlätta invånarnas önskan att källsortera, liksom att öka FTI:s möjligheter att tillgodose producenternas vilja att materialåtervinna förpackningarna efter att deras kunder använt dem. Förutom närhet och tillgänglighet ska även de nya behållarna bidra till en bättre städning bland annat genom att de har bra förutsättningar att göra närmiljön renare, är lättare att hålla rent och att de också är säkra och snygga. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ulricehamn kommun storstädas

2012-01-10
Ett nytt utvecklat städavtal mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), Ulricehamns kommun och Ulricehamns Energi gäller från årsskiftet. Avtalet ska ge kommuninnevånarna i Ulricehamn bättre städning och skötsel av alla 20 återvinningsstationer i kommunen mellan Nitta och Strängsered och från Industrigatan i norr till Torsbo i söder.

Avtalet bygger på tidigare avtal mellan parterna, men från 1 januari 2012 är det anpassat till en ny organisation av kommunen som har ambitionen att leda till ett kvalitetslyft på stationerna. I det nya avtalet kan även FTI med hjälp av ny teknik bättre följa upp hur städningen sköts.

- Såväl vi som kommunen är nöjda med att ha tecknat detta avtal och hoppas på att det skall få snabb genomslagskraft på stationerna och nöjdare kommuninvånare, säger Magnus Örnborg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Hur ofta än städningen sker så är FTI helt beroende av att dem som vill göra gott för miljön genom att källsortera även tänker på närmiljön. Förpackningar och tidningar ska läggas i behållare för att inte blåsa kring och in på angränsande fastigheter. Stationen är endast till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral.

I samband med avtalet börjar gälla startar FTI även ett utbyte av vissa behållare på stationerna. Det gäller dem som i den inventering som gjordes 2011 bedömts i behov av byte. Utbytet kommer att underlätta invånarnas önskan att källsortera, liksom att öka FTI:s möjligheter att tillgodose producenternas vilja att materialåtervinna förpackningarna efter att deras kunder använt dem. Förutom närhet och tillgänglighet ska även de nya behållarna bidra till en bättre städning bland annat genom att de har bra förutsättningar att göra närmiljön renare, är lättare att hålla rent och att de också är säkra och snygga.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter