Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Uddevallas energismarta kommunhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/energismart250x183.jpg

Sara Borgström från Länsstyrelsen Västra Götaland och Therese Näsman från Hållbarutveckling Väst delade idag ut priset med motiveringen: ”Uddevalla har lyckats nå ut till personalen trots storleken på kommunhuset. De har sparat flest kilowattimmar i absoluta tal, och har med precision minskat sitt elanvändande i enlighet med det mål som de själva satt upp. De har haft en bra blandning av aktiviteter som sammantaget är det bästa åtgärdspaketet.” - Jag är oerhört stolt över att ta emot priset, det är viktigt att kommunen föregår med gott exempel och visar att det inte är så svårt, säger Henrik Sundström kommunstyrelsens ordförande. Energirådgivarna i Uddevalla gått ut med tydlig information och lyckats fått med sig kommunhusets medarbetare på en gemensam insats. Besparingen har gjorts genom enkla medel som att släcka lampor och stänga av bildskärmar. - Tack alla ni som hjälpt till och till alla som arbetar i huset, det är ni som gjort jobbet säger, Roger Stenström Energi- och klimatrådgivare i Uddevalla kommun. Energismarta kommunhus var en tävling mellan 20 kommunhus i Västra Götaland som pågick under november 2011 till april 2012. Genom tekniska åtgärder och förändrat beteende har kommunerna gjort en insats för miljön och sparat skattepengar. Tävlingen är ett projekt i samarbete med Hållbar utveckling Väst på uppdrag av Länsstyrelsen Västra Götalands län. Kommunens energi- och klimatrådgivare ger privat, kostnadsfri och opartisk rådgivning till alla i kommunen. De informerar även till exempel idrottsföreningar och bostadsrättföreningar. För mer information, kontakta: Jenny Olsson, Energi & klimatrådgivare, 0522-697 342.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Uddevallas energismarta kommunhus

2012-06-25
Sara Borgström från Länsstyrelsen Västra Götaland och Therese Näsman från Hållbarutveckling Väst delade idag ut priset med motiveringen:

”Uddevalla har lyckats nå ut till personalen trots storleken på kommunhuset. De har sparat flest kilowattimmar i absoluta tal, och har med precision minskat sitt elanvändande i enlighet med det mål som de själva satt upp. De har haft en bra blandning av aktiviteter som sammantaget är det bästa åtgärdspaketet.”

- Jag är oerhört stolt över att ta emot priset, det är viktigt att kommunen föregår med gott exempel och visar att det inte är så svårt, säger Henrik Sundström kommunstyrelsens ordförande.

Energirådgivarna i Uddevalla gått ut med tydlig information och lyckats fått med sig kommunhusets medarbetare på en gemensam insats. Besparingen har gjorts genom enkla medel som att släcka lampor och stänga av bildskärmar.

- Tack alla ni som hjälpt till och till alla som arbetar i huset, det är ni som gjort jobbet säger, Roger Stenström Energi- och klimatrådgivare i Uddevalla kommun.

Energismarta kommunhus var en tävling mellan 20 kommunhus i Västra Götaland som pågick under november 2011 till april 2012. Genom tekniska åtgärder och förändrat beteende har kommunerna gjort en insats för miljön och sparat skattepengar.

Tävlingen är ett projekt i samarbete med Hållbar utveckling Väst på uppdrag av Länsstyrelsen Västra Götalands län.

Kommunens energi- och klimatrådgivare ger privat, kostnadsfri och opartisk rådgivning till alla i kommunen. De informerar även till exempel idrottsföreningar och bostadsrättföreningar.

För mer information, kontakta:
Jenny Olsson, Energi & klimatrådgivare, 0522-697 342.

Senaste nyheter