Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Uddevalla kommun lanserar Miljöbarometer

https://www.klimatsmart.se/images/news/Uddevalla_mitten_250_v2.png

Nu erbjuder även Uddevalla kommun sina invånare att ta del kommunens miljöarbete via verktyget Miljöbarometern. Miljöbarometern visar på ett lättfattligt sätt hur bra Uddevalla ligger till i olika miljöfrågor. Hur bra är vi på att sortera sopor i Uddevalla? Hur många kör miljöbil? Nu kan du få svaren på dessa frågor i en helt ny Miljöbarometer på uddevalla.se. Utvecklingen redovisas med glada gubbar, staplar och pilar som visar trender. – Medborgarna ska kunna ta del av miljöarbetet på ett enkelt sätt, det är därför vi använder Miljöbarometern, säger Birgitte Johansson, miljösamordnare. Energianvändning i gatubelysning, hushållens vattenanvändning, antalet resor med kollektivtrafik och andel skyddad natur är några av de parametrar som redovisas i Miljöbarometern. Miljöbarometern kommer kontinuerligt att byggas på med mer information och innehåller både kvantitativa och kvalitativa mål. – I Uddevalla är vi exempelvis bra på att sortera förpackningar. Förra året lämnade vi 98 kilo förpackningar per person till återvinning, jämfört med 81 kilo per person i hela Sverige. – Ett annat, mer kvalitativt mått, är antalet besök vid Naturskolan Åleslån. Varje år har skolan cirka 3700 besök. Det betyder att 30 procent av alla elever i förskola till grundskola besöker naturskolan under ett läsår, säger Birgitte Johansson. Uddevalla är Sveriges första EMAS-registrerade kommun. EMAS-registreringen innebär krav på miljömål, uppföljning samt att kommunen tar fram en årlig miljöredovisning som ska publiceras offentligt. I detta arbete används Miljöbarometern. Klicka här för mer information.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Uddevalla kommun lanserar Miljöbarometer

2011-10-04
Nu erbjuder även Uddevalla kommun sina invånare att ta del kommunens miljöarbete via verktyget Miljöbarometern. Miljöbarometern visar på ett lättfattligt sätt hur bra Uddevalla ligger till i olika miljöfrågor.

Hur bra är vi på att sortera sopor i Uddevalla? Hur många kör miljöbil? Nu kan du få svaren på dessa frågor i en helt ny Miljöbarometer på uddevalla.se. Utvecklingen redovisas med glada gubbar, staplar och pilar som visar trender.

– Medborgarna ska kunna ta del av miljöarbetet på ett enkelt sätt, det är därför vi använder Miljöbarometern, säger Birgitte Johansson, miljösamordnare.

Energianvändning i gatubelysning, hushållens vattenanvändning, antalet resor med kollektivtrafik och andel skyddad natur är några av de parametrar som redovisas i Miljöbarometern. Miljöbarometern kommer kontinuerligt att byggas på med mer information och innehåller både kvantitativa och kvalitativa mål.

– I Uddevalla är vi exempelvis bra på att sortera förpackningar. Förra året lämnade vi 98 kilo förpackningar per person till återvinning, jämfört med 81 kilo per person i hela Sverige.
– Ett annat, mer kvalitativt mått, är antalet besök vid Naturskolan Åleslån. Varje år har skolan cirka 3700 besök. Det betyder att 30 procent av alla elever i förskola till grundskola besöker naturskolan under ett läsår, säger Birgitte Johansson.

Uddevalla är Sveriges första EMAS-registrerade kommun. EMAS-registreringen innebär krav på miljömål, uppföljning samt att kommunen tar fram en årlig miljöredovisning som ska publiceras offentligt. I detta arbete används Miljöbarometern.

Klicka här för mer information.
Foto: Uddevalla kommun

Senaste nyheter