Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Uddevalla bäst i Sverige på avfallshantering

https://www.klimatsmart.se/images/news/avfallsverige-uddevalla250x188.jpg

Efter att i flera år haft topplaceringar tog Uddevalla steget upp till förstaplatsen som bäst i Sverige på avfallshantering med 92,3 poäng av 100 möjliga. Uddevalla har nöjda kunder och bra miljövärden, särskilt när det gäller förnybara drivmedel och nyttjande av matavfall som resurs i form av biogödsel och biogas. - Nästan alla sopbilar går på förnyelsebara drivmedel och mycket samlas in och används. Dessutom är det endast 0,2 kg hushållsavfall per person som deponeras, jämfört med 2 kg i riket som helhet. Uddevallaborna är också duktiga på att hantera sitt farliga avfall, så att mycket små mängder hamnar i restavfallet, säger Jenny Westin som är Avfall Sveriges rådgivare för statistik och taxor. Att kunderna i Uddevalla kommun är nöjda med den avfallshantering som Uddevalla Energi bedriver vittnar höga värden på kundnöjdhetsindex om. De är särskilt nöjda med sina besök på återvinningscentraler. - Vi har engagerade och duktiga medarbetare som jobbar långsiktigt och som har en vilja att göra gott i samhället och för våra kunder. Priset betyder att vi kan förstärka våra redan starka sidor. Det är ett bevis för Uddevallas invånare att vi är bra på det vi gör och priset ökar förhoppningsvis förtroendet och tilliten för oss, säger Lars Cart-Lamy på Uddevalla Energi. På andra och tredje plats kom Ängelholm respektive Båstad, där NSR - Nordvästra Skånes Renhållning, samordnar avfallshanteringen. Fjolårets vinnare, Lund, kom tätt därefter på fjärdeplats. Vinnaren får förutom äran även ett diplom och en vacker glasstatyett. Priset togs emot av en liten delegation med Lars Cart-Lamy i spetsen. Priset för bästa avfallskommun delades ut på Avfall Sveriges årsmöte i Skellefteå den 29 maj. Priset delas ut för sjätte året och har tidigare tilldelats Trollhättan, Falun, Nordvästra Skånes Renhållning och Lund. Underlaget har hämtats från Avfall Sveriges web-baserade statistiksystem Avfall Web och all statistik avser 2017.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Uddevalla bäst i Sverige på avfallshantering

2018-06-01
Bäst i Sverige på avfallshantering
Efter att i flera år haft topplaceringar tog Uddevalla steget upp till förstaplatsen som bäst i Sverige på avfallshantering med 92,3 poäng av 100 möjliga. Uddevalla har nöjda kunder och bra miljövärden, särskilt när det gäller förnybara drivmedel och nyttjande av matavfall som resurs i form av biogödsel och biogas.

- Nästan alla sopbilar går på förnyelsebara drivmedel och mycket samlas in och används. Dessutom är det endast 0,2 kg hushållsavfall per person som deponeras, jämfört med 2 kg i riket som helhet. Uddevallaborna är också duktiga på att hantera sitt farliga avfall, så att mycket små mängder hamnar i restavfallet, säger Jenny Westin som är Avfall Sveriges rådgivare för statistik och taxor.

Att kunderna i Uddevalla kommun är nöjda med den avfallshantering som Uddevalla Energi bedriver vittnar höga värden på kundnöjdhetsindex om. De är särskilt nöjda med sina besök på återvinningscentraler.

- Vi har engagerade och duktiga medarbetare som jobbar långsiktigt och som har en vilja att göra gott i samhället och för våra kunder. Priset betyder att vi kan förstärka våra redan starka sidor. Det är ett bevis för Uddevallas invånare att vi är bra på det vi gör och priset ökar förhoppningsvis förtroendet och tilliten för oss, säger Lars Cart-Lamy på Uddevalla Energi.

På andra och tredje plats kom Ängelholm respektive Båstad, där NSR - Nordvästra Skånes Renhållning, samordnar avfallshanteringen. Fjolårets vinnare, Lund, kom tätt därefter på fjärdeplats.

Vinnaren får förutom äran även ett diplom och en vacker glasstatyett. Priset togs emot av en liten delegation med Lars Cart-Lamy i spetsen.

Priset för bästa avfallskommun delades ut på Avfall Sveriges årsmöte i Skellefteå den 29 maj. Priset delas ut för sjätte året och har tidigare tilldelats Trollhättan, Falun, Nordvästra Skånes Renhållning och Lund. Underlaget har hämtats från Avfall Sveriges web-baserade statistiksystem Avfall Web och all statistik avser 2017.
Källa:
Foto: Avfall Sverige

Senaste nyheter