Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tvätta hästen med Svanen

https://www.klimatsmart.se/images/news/hast200x301.jpg

Nu kan medvetna hästägare välja preparat fria från allergiframkallande ämnen och hormonstörande kemikalier till sina hästar. En hälsovinst inte bara för hästarna utan även för de människor som sköter dem och inte minst för miljön. Det var en av världens mest erkända dressyrryttare, prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som tillsammans med Helle Kristansen, stuteriägare/delägare Persano group, Danmark som fick nog och tog fram sjysta produkter för hästar. En obehaglig upplevelse med dotterns ponny fick Helle Kristiansen att granska innehållsförteckningarna i hästarnas schampon och konstaterade att dessa var mycket bristfälliga. Det finns inte heller någon kosmetiklagstiftning som skyddar djur från hälsostörande preparat. Så Helle Kristiansenkontaktade prinsessan Nathalie som redan hade utvecklat produkter för hästar. Nu har de utvecklat schampo och balsam i serien Nathalies Horse Care. - Djur kan ju inte själva välja vilka produkter vi använder på dem. Därför är det viktigt att fatta ansvarsfulla beslut för miljö och hälsa på uppdrag av djuren - precis som vi gör för våra barn, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Svanen i Sverige. Svanenmärkta hästvårdsprodukter: - Minskar användningen av miljö- och hälsoskadliga ämnen. - Främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen. - Ger säkrare och kvalitetstestade produkter. - Minskar miljöbelastning från förpackningar. För mer information, kontakta: Cecilia Eherenborg Williams, 070-723 7236 Tine Due Hansen, 022-85 15 55, tdh@ecolabel.dk Helle Kristiansen, horsebo@horsebo.dk. Anna Norberg, Miljömärkning Sverige, 0762-62 54 90, 08-55 55 24 13, anna.norberg@svanen.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tvätta hästen med Svanen

2013-10-01
Nu kan medvetna hästägare välja preparat fria från allergiframkallande ämnen och hormonstörande kemikalier till sina hästar. En hälsovinst inte bara för hästarna utan även för de människor som sköter dem och inte minst för miljön.

Det var en av världens mest erkända dressyrryttare, prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som tillsammans med Helle Kristansen, stuteriägare/delägare Persano group, Danmark som fick nog och tog fram sjysta produkter för hästar. En obehaglig upplevelse med dotterns ponny fick Helle Kristiansen att granska innehållsförteckningarna i hästarnas schampon och konstaterade att dessa var mycket bristfälliga. Det finns inte heller någon kosmetiklagstiftning som skyddar djur från hälsostörande preparat.

Så Helle Kristiansenkontaktade prinsessan Nathalie som redan hade utvecklat produkter för hästar. Nu har de utvecklat schampo och balsam i serien Nathalies Horse Care.

- Djur kan ju inte själva välja vilka produkter vi använder på dem. Därför är det viktigt att fatta ansvarsfulla beslut för miljö och hälsa på uppdrag av djuren - precis som vi gör för våra barn, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Svanen i Sverige.

Svanenmärkta hästvårdsprodukter:
- Minskar användningen av miljö- och hälsoskadliga ämnen.
- Främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen.
- Ger säkrare och kvalitetstestade produkter.
- Minskar miljöbelastning från förpackningar.

För mer information, kontakta:
Cecilia Eherenborg Williams, 070-723 7236
Tine Due Hansen, 022-85 15 55, tdh@ecolabel.dk
Helle Kristiansen, horsebo@horsebo.dk.
Anna Norberg, Miljömärkning Sverige, 0762-62 54 90, 08-55 55 24 13, anna.norberg@svanen.se.

Scampot och balsamet finns att hitta på: shop.nathaliehorsecare.dk/shop/EN/frontpage.html
Källa: Svanen

Senaste nyheter