Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tusen vinddrivna hushåll i tio år

https://www.klimatsmart.se/images/news/skellefteakraft227x52a.jpg

I oktober 2010 tas vindkraftsparken i lappländska Uljabuouda i drift. Skellefteå Krafts första stora vindkraftsanläggning kommer till en början att kunna förse 1000 kunder med el, och nu erbjuder företaget hushållen att teckna ett unikt 10-årigt avtal med 100% vindkraft. – Vi kan nu ge 1000 hushåll en bekväm möjlighet till ett medvetet val av hållbar energi. Givetvis hoppas vi på succé och vi tror oss kunna tillgodose konsumenternas önskan att enkelt och tryggt kunna välja ursprungsmärkt el från vindkraft. säger Anders Wistemar avdelningschef elförsäljning Skellefteå Kraft. Vindkraftserbjudandet tecknas som ett 10-årigt fastprisavtal. Inträdesavgiften är 700 kr och sedan betalar kunden 59 öre/kWh (exklusive energiskatt och moms), vilket beräknas bli ett förmånligt avtal sett över hela avtalsperioden. Redan nu kan den som vill (och blir en av de 1000 första) teckna ett fast eller rörligt 3-månadersavtal fram till leveransstarten 1 januari 2011. – De 1000 som tecknar avtalet får en plakett som kan fästas på hus eller brevlåda. Det är givetvis frivilligt, men förhoppningsvis är våra kunder stolta över sitt val av vindkraft. Vi vill gärna att de här kunderna ska känna sig som ambassadörer för ursprungsmärkt vindkraft, avslutar Skellefteå Krafts informationschef Catarina Hägglund. Skellefteå Kraft är en av de större producenterna av elkraft i Sverige med egna energitillgångar i vattenkraft. Med eget kunnande och ständig utveckling skapar vi kvalitet, trygghet och kompetens inom bland annat bioenergitekniker och processer samt vindkraft. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder prisvärda och långsiktigt miljöanpassade energilösningar samt trygga och säkra energileveranser. Skellefteå Kraft AB är ett helägt kommunalt bolag med fem affärsområden; Elkraft, Elnät, Värme, Kommunikation och Fastigheter samt koncernstaber som stöder affärsområden. Antalet anställda är cirka 530 och 2009 var omsättningen drygt 3,6 miljarder kronor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tusen vinddrivna hushåll i tio år

2010-10-01
I oktober 2010 tas vindkraftsparken i lappländska Uljabuouda i drift. Skellefteå Krafts första stora vindkraftsanläggning kommer till en början att kunna förse 1000 kunder med el, och nu erbjuder företaget hushållen att teckna ett unikt 10-årigt avtal med 100% vindkraft.

– Vi kan nu ge 1000 hushåll en bekväm möjlighet till ett medvetet val av hållbar energi. Givetvis hoppas vi på succé och vi tror oss kunna tillgodose konsumenternas önskan att enkelt och tryggt kunna välja ursprungsmärkt el från vindkraft. säger Anders Wistemar avdelningschef elförsäljning Skellefteå Kraft.

Vindkraftserbjudandet tecknas som ett 10-årigt fastprisavtal. Inträdesavgiften är 700 kr och sedan betalar kunden 59 öre/kWh (exklusive energiskatt och moms), vilket beräknas bli ett förmånligt avtal sett över hela avtalsperioden. Redan nu kan den som vill (och blir en av de 1000 första) teckna ett fast eller rörligt 3-månadersavtal fram till leveransstarten 1 januari 2011.

– De 1000 som tecknar avtalet får en plakett som kan fästas på hus eller brevlåda. Det är givetvis frivilligt, men förhoppningsvis är våra kunder stolta över sitt val av vindkraft. Vi vill gärna att de här kunderna ska känna sig som ambassadörer för ursprungsmärkt vindkraft, avslutar Skellefteå Krafts informationschef Catarina Hägglund.

Skellefteå Kraft är en av de större producenterna av elkraft i Sverige med egna energitillgångar i vattenkraft. Med eget kunnande och ständig utveckling skapar vi kvalitet, trygghet och kompetens inom bland annat bioenergitekniker och processer samt vindkraft. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder prisvärda och långsiktigt miljöanpassade energilösningar samt trygga och säkra energileveranser. Skellefteå Kraft AB är ett helägt kommunalt bolag med fem affärsområden; Elkraft, Elnät, Värme, Kommunikation och Fastigheter samt koncernstaber som stöder affärsområden. Antalet anställda är cirka 530 och 2009 var omsättningen drygt 3,6 miljarder kronor.

Senaste nyheter