Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tryckeriet Billes miljöcertifieringar

https://www.klimatsmart.se/images/news/billesmiljo148x179.png

Billes är ett av Sveriges mest miljöanpassade tryckerier och miljöarbetet är en självklar del i allt de gör. Billes är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO-standarder. I praktiken innebär det att alla deras ansträngningar samverkar för att uppnå det bästa – för sina kunder och miljön. De har även många andra certifieringar som visar på deras miljömedvetenhet. Här kan du kortfattat läsa om certifieringarna och hur de tillämpas: Svanen - är en kvalitetsstämpel på att Billes jobbar på ett sådant sätt att det svarar upp mot Svanens konkreta krav och kriterier för miljömärkning när det gäller allt från val av färger och lösningsmedel, till hur de hanterar avfall och att de återvinner restprodukter. Forest Steewardship Council (FSC) - miljöorganisation som arbetar för ett hållbart skogsbruk. Märkningen säkerställer att Billes tryckeri använder spårbarhetscertifierat papper, att pappersråvaran kommer från skogsbruk som är skött enligt organisationens regler för ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till växter, djur, miljöförhållanden och människan. PEFC-MÄRKNING - spårbarhetscertifiering som är framtagen av skogsnäringen. Märkningen säkerställer att Billes tryckeri använder spårbarhetscertifierat papper, att pappersråvaran kommer från skogsbruk som är skött enligt organisationens regler för ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till växter, djur, miljöförhållanden och människan. Klimatneutralt tryckeri – de arbetar systematiskt med åtgärder som gör att koldioxid- utsläpp kopplade till deras produktion minskar. För de utsläpp som återstår kompenserar de genom köp av utsläppsrätter via Tricorona som arbetar med projekt över hela världen med fokus på förnyelsebar energi och energieffektivitet. CGP (Certifierad Grafisk Produktion) – CGP-certifikat kräver noggrann färgstyrning för att uppnå exakt samma färger och samma kvalitet vid varje tryckning. Certifieringen innefattar sju delmoment: - betraktningsljus/omgivningsljus - digitalt material - bildskärmar för färgbetraktning - pappersbaserade förprovtryck - tryckformatframställning - tryckprocess - kvalitetsuppföljning. För mer information om Billes och deras miljöarbete, besök deras hemsida.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tryckeriet Billes miljöcertifieringar

2012-03-14
Billes är ett av Sveriges mest miljöanpassade tryckerier och miljöarbetet är en självklar del i allt de gör. Billes är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO-standarder. I praktiken innebär det att alla deras ansträngningar samverkar för att uppnå det bästa – för sina kunder och miljön. De har även många andra certifieringar som visar på deras miljömedvetenhet. Här kan du kortfattat läsa om certifieringarna och hur de tillämpas:

Svanen - är en kvalitetsstämpel på att Billes jobbar på ett sådant sätt att det svarar upp mot Svanens konkreta krav och kriterier för miljömärkning när det gäller allt från val av färger och lösningsmedel, till hur de hanterar avfall och att de återvinner restprodukter.

Forest Steewardship Council (FSC) - miljöorganisation som arbetar för ett hållbart skogsbruk. Märkningen säkerställer att Billes tryckeri använder spårbarhetscertifierat papper, att pappersråvaran kommer från skogsbruk som är skött enligt organisationens regler för ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till växter, djur, miljöförhållanden och människan.

PEFC-MÄRKNING - spårbarhetscertifiering som är framtagen av skogsnäringen. Märkningen säkerställer att Billes tryckeri använder spårbarhetscertifierat papper, att pappersråvaran kommer från skogsbruk som är skött enligt organisationens regler för ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till växter, djur, miljöförhållanden och människan.

Klimatneutralt tryckeri – de arbetar systematiskt med åtgärder som gör att koldioxid- utsläpp kopplade till deras produktion minskar. För de utsläpp som återstår kompenserar de genom köp av utsläppsrätter via Tricorona som arbetar med projekt över hela världen med fokus på förnyelsebar energi och energieffektivitet.

CGP (Certifierad Grafisk Produktion) – CGP-certifikat kräver noggrann färgstyrning för att uppnå exakt samma färger och samma kvalitet vid varje tryckning. Certifieringen innefattar sju delmoment:
- betraktningsljus/omgivningsljus
- digitalt material
- bildskärmar för färgbetraktning
- pappersbaserade förprovtryck
- tryckformatframställning
- tryckprocess
- kvalitetsuppföljning.

För mer information om Billes och deras miljöarbete, besök deras hemsida.
Källa: Billes

Senaste nyheter