Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Triventus föreslår ny ordförande

https://www.klimatsmart.se/images/news/Triventuslogo.gif

I det snabbväxande energibolaget Triventus med säte i Falkenberg föreslår en enig valberedning att Tommy Boork väljs som ny ordförande på stämman senare i vår. Tommy har arbetat som VD i många år, både i Sverige och internationellt, och har erfarenhet av styrelsearbete i börsbolag, Private Equity ägda bolag samt privatägda bolag. Han kommer senast från Oy Nautor Ab i Finland där han var VD och hade två styrelseuppdrag. Tommy sitter idag i Plastal Industri AB’s styrelse. – Vi ser med glädje fram emot att få arbeta tillsammans med Tommy och ta del av hans finansiella, kommersiella och industriella erfarenheter och vi bedömer att Tommys erfarenhet från Finland är av betydelse för marknadsetableringen där, säger Måns Holst grundare av Triventus – Jag ser fram emot detta uppdrag, är imponerad av tillväxten som ledningen presterat och möjligheterna framöver ser spännande ut, säger Tommy Boork. I samband med detta kommer även bolagets grundare, mångårige VD och Koncernchef Måns Holst att lämna posten som VD för att erbjudas en plats i koncernstyrelsen. Måns kommer även att ta över som arbetande styrelseordförande för Triventus Biogas AB. –Måns har varit med och byggt upp Triventus från en anställd till dagens bolag med över 100 anställda och 500MSEK i omsättning, säger bolagets nuvarande Styrelseordförande Jan Stålnacke. – Det skall bli stimulerande att få vara med och leda Triventus satsning på Biogas, som har alla förutsättningar att göra samma resa som vindkraften gjort. säger Måns Holst. Till ny VD och koncernchef har styrelsen valt bolagets ekonomichef Ulf Rask. Ulf har lång erfarenhet från ledande befattningar inom fordons-industrin som finanschef för Delphis svenska dotterbolag och som CEO för Volcano Communications Technologies AB. Han har även arbetat som koncerncontroller och ekonomichef inom både verkstads- och skogsindustrin. Ulf kommer under 2012 att fokusera Triventus mot de senare faser av projektutvecklingsverksamhet som efterfrågas i Sverige, då allt fler tillstånd går mot byggnation av vindkraftverk, samt etablera Triventus på den finska marknaden. För mer information, kontakta: Ulf Rask, 0725-318 157, ulf.rask@triventus.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Triventus föreslår ny ordförande

2012-04-04
I det snabbväxande energibolaget Triventus med säte i Falkenberg föreslår en enig valberedning att Tommy Boork väljs som ny ordförande på stämman senare i vår. Tommy har arbetat som VD i många år, både i Sverige och internationellt, och har erfarenhet av styrelsearbete i börsbolag, Private Equity ägda bolag samt privatägda bolag. Han kommer senast från Oy Nautor Ab i Finland där han var VD och hade två styrelseuppdrag. Tommy sitter idag i Plastal Industri AB’s styrelse.

– Vi ser med glädje fram emot att få arbeta tillsammans med Tommy och ta del av hans finansiella, kommersiella och industriella erfarenheter och vi bedömer att Tommys erfarenhet från Finland är av betydelse för marknadsetableringen där, säger Måns Holst grundare av Triventus

– Jag ser fram emot detta uppdrag, är imponerad av tillväxten som ledningen presterat och möjligheterna framöver ser spännande ut, säger Tommy Boork.

I samband med detta kommer även bolagets grundare, mångårige VD och Koncernchef Måns Holst att lämna posten som VD för att erbjudas en plats i koncernstyrelsen. Måns kommer även att ta över som arbetande styrelseordförande för Triventus Biogas AB.
–Måns har varit med och byggt upp Triventus från en anställd till dagens bolag med över 100 anställda och 500MSEK i omsättning, säger bolagets nuvarande Styrelseordförande Jan Stålnacke.

– Det skall bli stimulerande att få vara med och leda Triventus satsning på Biogas, som har alla förutsättningar att göra samma resa som vindkraften gjort. säger Måns Holst.

Till ny VD och koncernchef har styrelsen valt bolagets ekonomichef Ulf Rask. Ulf har lång erfarenhet från ledande befattningar inom fordons-industrin som finanschef för Delphis svenska dotterbolag och som CEO för Volcano Communications Technologies AB. Han har även arbetat som koncerncontroller och ekonomichef inom både verkstads- och skogsindustrin.

Ulf kommer under 2012 att fokusera Triventus mot de senare faser av projektutvecklingsverksamhet som efterfrågas i Sverige, då allt fler tillstånd går mot byggnation av vindkraftverk, samt etablera Triventus på den finska marknaden.

För mer information, kontakta:
Ulf Rask, 0725-318 157, ulf.rask@triventus.com.
Källa: Triventus

Senaste nyheter