Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tricoronas nyhetsbrev januari 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/pub250x171.jpg

Nu finns Tricoronas nyhetsbrev från januari att läsa. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa: - Alla 10 000 delegaters medverkan på COP 18-mötet i Doha klimatkompenserades av Project Developer Forum och Tricorona. "Det är viktigt att minska sina utsläpp så mycket det går på hemmaplan, men det räcker ändå inte för att vi ska klara klimatkrisen. Därför är investering i förnybar energi och andra utsläppsminskningar i u-länder viktigt. Vi är glada att kunna kompensera delegaternas medverkan på COP18" säger Susanne Häfeli-Hestvik, vd för Tricorona Climate Partner. - I slutet av förra året bjöd vi in till ett fullsatt frukostseminarium om hur man stärker en produkt med klimatmärkning.Elin Bergman och Emma Lindgren om hur man klimatsäkrar en produkt, evenemang eller verksamhet samt hur detta kan kommuniceras utåt utan att hamna i greenwash fällan. Efteråt serverades en klimatsmart frukost. - Uppsala Konsert & Kongress samarbetar med Tricorona Climate Partner för att erbjuda klimatkompenserad lunch. Uppsala Konsert & Kongress har Uppsalas enda Svanenmärkta restaurang och har nu tagit ytterligare ett steg i miljöarbetet genom att erbjuda klimatkompenserad lunch. Klimatkompensationen kommer från CDM-projektet Sri Balaji, ett biomassakraftverk i Indien. - FN är sedan länge en återvändande kund till Tricorona. De beräknar sina utsläpp från olika avdelningar och verksamheter och kommer därefter med tydliga krav på utsläppsminskningar. Tricorona är mycket glada över att ha vunnit den senaste internationella upphandlingen för FN:s utvecklingsprogram UNDP. Tricorona levererade, en vecka efter kontraktets undertecknande, Gold Standard certifierade krediter till UNDP. Fler nyheter finna att läsa i nyhetsbrevet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tricoronas nyhetsbrev januari 2013

2013-01-10
Nu finns Tricoronas nyhetsbrev från januari att läsa. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa:

- Alla 10 000 delegaters medverkan på COP 18-mötet i Doha klimatkompenserades av Project Developer Forum och Tricorona. "Det är viktigt att minska sina utsläpp så mycket det går på hemmaplan, men det räcker ändå inte för att vi ska klara klimatkrisen. Därför är investering i förnybar energi och andra utsläppsminskningar i u-länder viktigt. Vi är glada att kunna kompensera delegaternas medverkan på COP18" säger Susanne Häfeli-Hestvik, vd för Tricorona Climate Partner.

- I slutet av förra året bjöd vi in till ett fullsatt frukostseminarium om hur man stärker en produkt med klimatmärkning.Elin Bergman och Emma Lindgren om hur man klimatsäkrar en produkt, evenemang eller verksamhet samt hur detta kan kommuniceras utåt utan att hamna i greenwash fällan. Efteråt serverades en klimatsmart frukost.

- Uppsala Konsert & Kongress samarbetar med Tricorona Climate Partner för att erbjuda klimatkompenserad lunch. Uppsala Konsert & Kongress har Uppsalas enda Svanenmärkta restaurang och har nu tagit ytterligare ett steg i miljöarbetet genom att erbjuda klimatkompenserad lunch. Klimatkompensationen kommer från CDM-projektet Sri Balaji, ett biomassakraftverk i Indien.

- FN är sedan länge en återvändande kund till Tricorona. De beräknar sina utsläpp från olika avdelningar och verksamheter och kommer därefter med tydliga krav på utsläppsminskningar. Tricorona är mycket glada över att ha vunnit den senaste internationella upphandlingen för FN:s utvecklingsprogram UNDP. Tricorona levererade, en vecka efter kontraktets undertecknande, Gold Standard certifierade krediter till UNDP.

Fler nyheter finna att läsa i nyhetsbrevet.

Senaste nyheter