Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tricorona klimatkompenserar åt H&M

https://www.klimatsmart.se/images/news/tricorona250x41al.gif

H&M har en ambitiös klimatstrategi för den egna verksamheten där de tagit på sig att nå årliga utsläppsminskningar om minst 5 procent jämfört med året innan. För att fullfölja det uppsatta målet 2010 klimatkompenserar H&M utsläppen som överstiger målet, motsvarande 67.000 ton CO2e, genom utsläppsreduktioner från Gold Standard CDM-projekt från Tricorona. - Vi har satt upp tuffa klimatmål för vår verksamhet samt för inköpta gods- och persontransporter och vi genomför årligen många nya initiativ och åtgärder för att minska vår klimatpåverkan, säger Mikael Blommé CSR Manager Environment på H&M. Det ideala är därför att nå målet genom enbart egna åtgärder. Under 2010 var inte de egna åtgärderna tillräckliga och därför klimatkompenserar vi genom Gold Standard CDM-projekt för att fullfölja vårt åtagande. Klimatkompensationen som H&M har valt kommer från Tricoronas FN- och Gold Standardcertifierade projekt, det indiska biomassakraftverket Sri Balaji och de kinesiska vindkraftsprojekten Yangjiayao och Tongliao. Dessa projekt genererar utsläppsreduktioner genom att de ersätter fossil elproduktion med förnybara alternativ i dessa regioner, samtidigt som de bidrar till hållbar utveckling. - Vi är mycket stolta över vårt samarbete med H&M, säger Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner i Sverige. H&M ställer höga kvalitetskrav i upphandlingar och vi är en av få aktörer på marknaden som kan leverera klimatkompensation av den högsta kvalitén i denna omfattning, från egenutvecklade klimatprojekt. CDM-systemet (Clean Development Mechanism) är ett regelverk framtaget under Kyotoprotokollet för utveckling av koldioxidreduktioner i utvecklingsländer. Alla projekt som igår i systemet är noggrant granskade och övervakade av UNFCCC för produktion av fastställda utsläppsminskningar. Gold Standard är en certifiering för klimatprojekt som stödjs av ett sextiotal miljöorganisationer, där ibland WWF International och Greenpeace International. Certifieringen innebär strikta förhållningsregler med hårda krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Gold Standard godkänner endast projekt inom förnybar energi och energieffektiviseringar. För mer information, kontakta: Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tricorona klimatkompenserar åt H&M

2011-06-15
H&M har en ambitiös klimatstrategi för den egna verksamheten där de tagit på sig att nå årliga utsläppsminskningar om minst 5 procent jämfört med året innan. För att fullfölja det uppsatta målet 2010 klimatkompenserar H&M utsläppen som överstiger målet, motsvarande 67.000 ton CO2e, genom utsläppsreduktioner från Gold Standard CDM-projekt från Tricorona.

- Vi har satt upp tuffa klimatmål för vår verksamhet samt för inköpta gods- och persontransporter och vi genomför årligen många nya initiativ och åtgärder för att minska vår klimatpåverkan, säger Mikael Blommé CSR Manager Environment på H&M. Det ideala är därför att nå målet genom enbart egna åtgärder. Under 2010 var inte de egna åtgärderna tillräckliga och därför klimatkompenserar vi genom Gold Standard CDM-projekt för att fullfölja vårt åtagande.

Klimatkompensationen som H&M har valt kommer från Tricoronas FN- och Gold Standardcertifierade projekt, det indiska biomassakraftverket Sri Balaji och de kinesiska vindkraftsprojekten Yangjiayao och Tongliao. Dessa projekt genererar utsläppsreduktioner genom att de ersätter fossil elproduktion med förnybara alternativ i dessa regioner, samtidigt som de bidrar till hållbar utveckling.

- Vi är mycket stolta över vårt samarbete med H&M, säger Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner i Sverige. H&M ställer höga kvalitetskrav i upphandlingar och vi är en av få aktörer på marknaden som kan leverera klimatkompensation av den högsta kvalitén i denna omfattning, från egenutvecklade klimatprojekt.

CDM-systemet (Clean Development Mechanism) är ett regelverk framtaget under Kyotoprotokollet för utveckling av koldioxidreduktioner i utvecklingsländer. Alla projekt som igår i systemet är noggrant granskade och övervakade av UNFCCC för produktion av fastställda utsläppsminskningar.

Gold Standard är en certifiering för klimatprojekt som stödjs av ett sextiotal miljöorganisationer, där ibland WWF International och Greenpeace International. Certifieringen innebär strikta förhållningsregler med hårda krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Gold Standard godkänner endast projekt inom förnybar energi och energieffektiviseringar.

För mer information, kontakta:
Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559.
Källor: Tricorona, H&M

Senaste nyheter