Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tricorona klimatkompenserar åt AutoPlan

https://www.klimatsmart.se/images/news/tricorona250x41ad.gif

AutoPlan genomför en klimatsatsning där de erbjuder sina kunder redovisning av varje fordons klimatpåverkan och även möjligheten att klimatkompensera vagnsparken. Tricorona har fått uppdraget som klimatkompensationsleverantör för detta initiativ. - Vi tar klimatfrågan på stort allvar och tar nu därför detta steg. Vi har under många år arbetat för att förbättra vårt eget klimatarbete och tar nu ett steg längre och erbjuder våra kunder möjligheten att klimatkompensera sin vagnpark genom oss, säger Jonas Ericson, affärsområdeschef på AutoPlan. Klimatkompensationen för AutoPlan kommer ifrån ett så kallat CDM*-projekt (Clean Development Mechanism) och är FN-certifierat under Kyotoprotokollet samt genom Gold Standard**, vilket garanterar att projektet ger bevisad klimatnytta och samtidigt bidrar till att stödja hållbar utveckling på lokal nivå. - Vi är mycket nöjda med AutoPlans klimatåtagande. Vi ser att denna typ av initiativ blir allt mer efterfrågade och vi uppmuntrar dem gärna då det underlättar för företagen att göra klimatsmarta val, säger Per Egstam vd på Tricorona Climate Partner. Från och med nu vet alla som har sin vagnpark administrerad genom AutoPlan att de kan kompensera de utsläpp som genereras på ett trovärdigt sätt. * CDM står för Clean Development Mechanism och ett system framtaget av FN under Kyotoprotokollet. Systemet syftar till att möjliggöra utsläppsreducerande åtgärder i utvecklingsländer för att åstadkomma största möjliga klimatnytta per investerad krona, samt bidra till hållbar utveckling. ** Gold Standard, är en extra kvalitetsstämpel för klimatprojekt som ett 60-tal miljöorganisationer står bakom, däribland WWF International och Greenpeace International. För mer information, kontakta: Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559 Jonas Ericson, affärsområdeschef AutoPlan, 08-585 987 68 Christian Dollander, Miljöansvarig AutoPlan, 08-585 989 89 AutoPlan är idag marknadens ledande aktör för professionell och kostnadseffektiv hantering av vagnparker. AutoPlan ingår i Swedbank och erbjuder finansiering, administration och försäljning av bilar till kunder som har tjänste-, service- eller personalbilar. AutoPlans mål är att minimera kundens interna administration och att optimera ekonomin för företagets fordon.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tricorona klimatkompenserar åt AutoPlan

2011-01-20
AutoPlan genomför en klimatsatsning där de erbjuder sina kunder redovisning av varje fordons klimatpåverkan och även möjligheten att klimatkompensera vagnsparken. Tricorona har fått uppdraget som klimatkompensationsleverantör för detta initiativ.

- Vi tar klimatfrågan på stort allvar och tar nu därför detta steg. Vi har under många år arbetat för att förbättra vårt eget klimatarbete och tar nu ett steg längre och erbjuder våra kunder möjligheten att klimatkompensera sin vagnpark genom oss, säger Jonas Ericson, affärsområdeschef på AutoPlan.

Klimatkompensationen för AutoPlan kommer ifrån ett så kallat CDM*-projekt (Clean Development Mechanism) och är FN-certifierat under Kyotoprotokollet samt genom Gold Standard**, vilket garanterar att projektet ger bevisad klimatnytta och samtidigt bidrar till att stödja hållbar utveckling på lokal nivå.

- Vi är mycket nöjda med AutoPlans klimatåtagande. Vi ser att denna typ av initiativ blir allt mer efterfrågade och vi uppmuntrar dem gärna då det underlättar för företagen att göra klimatsmarta val, säger Per Egstam vd på Tricorona Climate Partner. Från och med nu vet alla som har sin vagnpark administrerad genom AutoPlan att de kan kompensera de utsläpp som genereras på ett trovärdigt sätt.

* CDM står för Clean Development Mechanism och ett system framtaget av FN under Kyotoprotokollet. Systemet syftar till att möjliggöra utsläppsreducerande åtgärder i utvecklingsländer för att åstadkomma största möjliga klimatnytta per investerad krona, samt bidra till hållbar utveckling.

** Gold Standard, är en extra kvalitetsstämpel för klimatprojekt som ett 60-tal miljöorganisationer står bakom, däribland WWF International och Greenpeace International.

För mer information, kontakta:
Per Egstam, vd Tricorona Climate Partner, 08-506 88 559
Jonas Ericson, affärsområdeschef AutoPlan, 08-585 987 68
Christian Dollander, Miljöansvarig AutoPlan, 08-585 989 89

AutoPlan är idag marknadens ledande aktör för professionell och kostnadseffektiv hantering av vagnparker. AutoPlan ingår i Swedbank och erbjuder finansiering, administration och försäljning av bilar till kunder som har tjänste-, service- eller personalbilar. AutoPlans mål är att minimera kundens interna administration och att optimera ekonomin för företagets fordon.

Senaste nyheter