Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Trägolv från Kährs - ett grönt beslut

https://www.klimatsmart.se/images/news/kahrs.jpg

Kährs är en av de äldsta trägolvstillverkarna i världen och också en av de mest innovativa. Våra uppfinningar har radikalt förändrat global trägolvsproduktionen. Vi har alltid haft en naturlig vördnad och respekt för det naturen har gett oss att utveckla och förvalta. Den inställningen ligger till grund för vårt kretsloppstänkande som genomsyrar allt som sker på företaget från det att ett träd väljs ut, till det att ett färdigt golv levereras någonstans i världen. Det handlar inte bara om att förädla råvaran trä utan att ta till vara på träets inneboende skönhet och uttryck. Det betyder att varje enskild stock bedöms och dess naturliga form och mönster utnyttjas för att skapa unika trägolv med karaktär. Urvalet börjar redan i skogen där vi tillsammans med skogsägaren, vår leverantör, väljer ut, hugger och fraktar råvaran till vårt sågverk. Vi har över 3 000 leverantörer bara i Sverige där en skogsägare avverkar och levererar ektimmer till oss för golvtillverkning i snitt en gång vart tionde år. För varje träd som avverkas planteras ett nytt för att garantera det fortsatta beståndet av skog för kommande generationer; att både njuta av och kunna avverka. Trägolv och ekologi Kährs strävar även efter att främja globalt miljötänkande. I vårt sortiment finns många av världens vackraste träslag från olika delar av jordklotet. Men vi använder endast tropiska träslag från länder som är medlemmar i internationella organisationen för tropiska träslag (ITTO). Alla medlemmar förbinder sig att främja ekologiskt skogsbruk. När vi köper tropiska träslag bemödar vi oss också om att köpa råmaterial från skogar som sköts på ett ansvarsfullt sätt. Vi väljer i första hand leverantörer som är FSC-certifierade (Forest Stewardship Council), PEFC-certifierade (Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme) och motsvarande eller som på annat sätt kan dokumentera att de bedriver miljömedveten träproduktion. Miljöarbete Det är inte bara våra golv som måste vara bra för vår miljö. Även arbetet som äger rum vid våra produktionsenheter måste ha så liten inverkan som möjligt. Varje produktionsenhet inom Kährs tillämpar miljö- och kvalitetssystem enligt ISO 14001 och ISO 9001 samt är EMAS registrerade.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Trägolv från Kährs - ett grönt beslut

2010-01-17
Kährs är en av de äldsta trägolvstillverkarna i världen och också en av de mest innovativa. Våra uppfinningar har radikalt förändrat global trägolvsproduktionen.

Vi har alltid haft en naturlig vördnad och respekt för det naturen har gett oss att utveckla och förvalta. Den inställningen ligger till grund för vårt kretsloppstänkande som genomsyrar allt som sker på företaget från det att ett träd väljs ut, till det att ett färdigt golv levereras någonstans i världen.

Det handlar inte bara om att förädla råvaran trä utan att ta till vara på träets inneboende skönhet och uttryck. Det betyder att varje enskild stock bedöms och dess naturliga form och mönster utnyttjas för att skapa unika trägolv med karaktär. Urvalet börjar redan i skogen där vi tillsammans med skogsägaren, vår leverantör, väljer ut, hugger och fraktar råvaran till vårt sågverk.

Vi har över 3 000 leverantörer bara i Sverige där en skogsägare avverkar och levererar ektimmer till oss för golvtillverkning i snitt en gång vart tionde år. För varje träd som avverkas planteras ett nytt för att garantera det fortsatta beståndet av skog för kommande generationer; att både njuta av och kunna avverka.

Trägolv och ekologi
Kährs strävar även efter att främja globalt miljötänkande. I vårt sortiment finns många av världens vackraste träslag från olika delar av jordklotet. Men vi använder endast tropiska träslag från länder som är medlemmar i internationella organisationen för tropiska träslag (ITTO). Alla medlemmar förbinder sig att främja ekologiskt skogsbruk.

När vi köper tropiska träslag bemödar vi oss också om att köpa råmaterial från skogar som sköts på ett ansvarsfullt sätt. Vi väljer i första hand leverantörer som är FSC-certifierade (Forest Stewardship Council), PEFC-certifierade (Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme) och motsvarande eller som på annat sätt kan dokumentera att de bedriver miljömedveten träproduktion.

Miljöarbete
Det är inte bara våra golv som måste vara bra för vår miljö. Även arbetet som äger rum vid våra produktionsenheter måste ha så liten inverkan som möjligt. Varje produktionsenhet inom Kährs tillämpar miljö- och kvalitetssystem enligt ISO 14001 och ISO 9001 samt är EMAS registrerade.


För mer information se:
www.kahrs.com/SE/CONSUMER/ABOUTKAHRS/Pages/AboutKahrs.aspx
Källa: Kährs

Senaste nyheter