Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tobias Lind om ett år med elbil

https://www.klimatsmart.se/images/news/sthlmshem250x113.jpg

Efter ett år med elbil är Tobias Lind, utvecklingssamordnare på Stockholmshem mycket nöjd: – Det här är en perfekt bil för mina behov, säger han. När Tobias för ett år sedan fick frågan om han ville bli testpilot för Stockholmshems elbil tackade han omedelbart ja. – Det lät trevligt att kunna köra miljöanpassat, säger han. Idag kan han sammanfatta erfarenheterna efter ett år bakom ratten i både sommar- och vinterväglag så här: – Bilen funkar jättebra för mig. Men det beror givetvis också på att den stämmer så väl överens med mitt bilbehov. I jobbet håller Tobias kontakt med Stockholmshems förvaltare i ytterstadsdelarna. Tre–fyra gånger i veckan kör han till exempelvis Hässelby eller Rågsved. – Det här innebär att jag så gott som aldrig behöver ladda på stan. Men jag har förstås med mig sladd och laddare och en app i min Iphone där man kan hitta laddplatser om det skulle behövas. Hur funkade vintern? – Helt utan problem eftersom bilen står parkerad i varmgarage över natt. Det var ju också en ganska mild vinter och jag har faktiskt inte haft några komfortproblem alls. Hans generella invändningar mot bilen är att den är liten, men ändå ganska hög och därmed vindkänslig. – Jag hade också hellre valt framhjulsdrift och så saknar jag en klocka! Vid ett tillfälle vägrade bilen att ladda och fick tas till service i Segeltorp. Det visade sig att startbatteriet var trasigt. – Men annars har den fungerat fläckfritt, säger Tobias som själv promenerar från bostaden i Liljeholmen till Stockholmshems kontor på Hornsgatan. Skulle du kunna tänka dig en elbil också privat? – De är väldigt pigga och lättkörda. Privat skulle jag gärna ha en när elbilsutvecklingen hunnit lite längre.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tobias Lind om ett år med elbil

2012-05-03
Efter ett år med elbil är Tobias Lind, utvecklingssamordnare på Stockholmshem mycket nöjd:
– Det här är en perfekt bil för mina behov, säger han.

När Tobias för ett år sedan fick frågan om han ville bli testpilot för Stockholmshems elbil tackade han omedelbart ja.
– Det lät trevligt att kunna köra miljöanpassat, säger han.

Idag kan han sammanfatta erfarenheterna efter ett år bakom ratten i både sommar- och vinterväglag så här:
– Bilen funkar jättebra för mig. Men det beror givetvis också på att den stämmer så väl överens med mitt bilbehov.

I jobbet håller Tobias kontakt med Stockholmshems förvaltare i ytterstadsdelarna. Tre–fyra gånger i veckan kör han till exempelvis Hässelby eller Rågsved.
– Det här innebär att jag så gott som aldrig behöver ladda på stan. Men jag har förstås med mig sladd och laddare och en app i min Iphone där man kan hitta laddplatser om det skulle behövas.

Hur funkade vintern?
– Helt utan problem eftersom bilen står parkerad i varmgarage över natt. Det var ju också en ganska mild vinter och jag har faktiskt inte haft några komfortproblem alls.

Hans generella invändningar mot bilen är att den är liten, men ändå ganska hög och därmed vindkänslig.
– Jag hade också hellre valt framhjulsdrift och så saknar jag en klocka!

Vid ett tillfälle vägrade bilen att ladda och fick tas till service i Segeltorp. Det visade sig att startbatteriet var trasigt.
– Men annars har den fungerat fläckfritt, säger Tobias som själv promenerar från bostaden i Liljeholmen till Stockholmshems kontor på Hornsgatan.

Skulle du kunna tänka dig en elbil också privat?
– De är väldigt pigga och lättkörda. Privat skulle jag gärna ha en när elbilsutvecklingen hunnit lite längre.

Senaste nyheter