Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tips och trix för miljövänligare kläder

https://www.klimatsmart.se/images/news/myrorna250x327.jpg

Klädindustrin är en större miljöbov än vi tror, det krävs otroligt mycket vatten för att producera ett enda klädesplagg, för att inte nämna alla kemikalier som finns och vilka förhållanden arbetarna har är ytterligare faktorer som inte kanske är de bästa. Istället tänkte jag dela med mig av mina personlig tips om hur man får till en snygg outfit och samtidigt värna om miljön. - Handla kläder på secondhand. - Titta om ni hittar något fint på blocket eller tradera. - Tänkt till en gång extra om ni verkligen behöver plagget eller om det kommer stå med prislappen kvar i garderoben. - Gör en egen klädbytardag med dina kompisar. - Gör om kläder istället för att köpa (mode kommer och går). En lagom dos grönt gillar grönt och jag vill dela med mig av mina personliga tips. Säkerligen finns det ännu bättre tips som att inte köpa alls eller handla ekologiskt. Men jag känner att detta är ett steg i rätt riktning och jag vill dela med mig av bättre alternativ för en juste outfit. Kavajen är ett år gammal och är köpt på Myrorna i Örebro, jag får alltid komplimanger för denna kavaj och många tror inte på att den är köpt på myrorna för att den är så fin. 100 kr kostade den dessutom. Skorna på bilden är min brors, han hade köpt dessa som vinterskor men använde de endast några få gånger sa min mamma. Jag tyckte dessa var supersnygga och det är inte många som har just den modellen som tjej, så jag frågade min bror om det var ok om jag fick dessa skor och det fick jag. Dessa matchar jag med jeans, leggings och shorts. Det kanske blir svårt till sommaren för att skorna är så tjocka men jag tycker det är snyggt och kommer säkert använda dessa till ett par shorts. Byxorna har jag klippt själv, de är minst fem år gamla, innan jag klippte jeansen använde jag dom inte ofta och kände att dessa behöver en lite mini makeover, jag klippte dom och vips är detta en av mina favoritbyxor som jag använder nästan jämt. Detta är små tips som jag hoppas får er att väcka intresset att göra något annorlunda och grönt för miljön. Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tips och trix för miljövänligare kläder

2012-05-16
Klädindustrin är en större miljöbov än vi tror, det krävs otroligt mycket vatten för att producera ett enda klädesplagg, för att inte nämna alla kemikalier som finns och vilka förhållanden arbetarna har är ytterligare faktorer som inte kanske är de bästa. Istället tänkte jag dela med mig av mina personlig tips om hur man får till en snygg outfit och samtidigt värna om miljön.

- Handla kläder på secondhand.
- Titta om ni hittar något fint på blocket eller tradera.
- Tänkt till en gång extra om ni verkligen behöver plagget eller om det kommer stå med prislappen kvar i garderoben.
- Gör en egen klädbytardag med dina kompisar.
- Gör om kläder istället för att köpa (mode kommer och går).

En lagom dos grönt gillar grönt och jag vill dela med mig av mina personliga tips. Säkerligen finns det ännu bättre tips som att inte köpa alls eller handla ekologiskt. Men jag känner att detta är ett steg i rätt riktning och jag vill dela med mig av bättre alternativ för en juste outfit. Kavajen är ett år gammal och är köpt på Myrorna i Örebro, jag får alltid komplimanger för denna kavaj och många tror inte på att den är köpt på myrorna för att den är så fin. 100 kr kostade den dessutom.

Skorna på bilden är min brors, han hade köpt dessa som vinterskor men använde de endast några få gånger sa min mamma. Jag tyckte dessa var supersnygga och det är inte många som har just den modellen som tjej, så jag frågade min bror om det var ok om jag fick dessa skor och det fick jag. Dessa matchar jag med jeans, leggings och shorts. Det kanske blir svårt till sommaren för att skorna är så tjocka men jag tycker det är snyggt och kommer säkert använda dessa till ett par shorts. Byxorna har jag klippt själv, de är minst fem år gamla, innan jag klippte jeansen använde jag dom inte ofta och kände att dessa behöver en lite mini makeover, jag klippte dom och vips är detta en av mina favoritbyxor som jag använder nästan jämt.

Detta är små tips som jag hoppas får er att väcka intresset att göra något annorlunda och grönt för miljön.

Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter