Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Temadag Kör på el i Örebro 31 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/Elmopedturnen120x155.jpg

Den 31 maj kommer Elmopedturnén med meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) till Örebro. Med på turnén är också Per Ribbing från Miljömärket Svanen. Elmopedturnén ska ta sig 350 kilometer från Värmland till Stockholm med elmoped, elcyklar och elbilar. I samband med att Elmopedturnén besöker Energicentrum 31 maj ordnar vi en temadag om att köra på el med specialinformation om hur företag kan arbeta med energi- och klimat och med en föreläsning av Pär Holmberg. Alla är varmt välkomna. Program Klockan 13:00-14:00 Ta ert klimatarbete ett steg längre - information för företag. Hur mycket pengar kan en energianalys spara åt er? Peter Åslund, verksamhetsledare Energikontoret Regionförbundet Örebro Kan miljöarbete öka ert företags lönsamhet och konkurrenskraft? Ankie Rauséus, projektledare Örebroregionens klimatupprop Att köra elbil på vindkraft — är det att åka på en blåsning? Per Ribbing, Miljömärket Svanen Gratis och oberoende - den här hjälpen kan du få från energi- och klimatrådgivaren. Lars Persson, energi- och klimatrådgivare Örebro kommun Praktisk information Till denna del av programmet krävs föranmälan. Anmäl dig till katarina.baath@regionorebro.se senast 24 maj. Om du efter anmälan inte kan komma så vill vi att du avbokar dig då antalet platser är begränsat. Om du uteblir utan avanmälan kostar det 250 kronor exklusive moms. Klockan 14.00-14.30 Fika och mingel med deltagare från elmopedturnén Klockan 14.30-15.15 Pär Holmgren föreläser: Från väder till klimat Pär Holmgren är fd meterolog på Sveriges television som numera arbetar på heltid med klimatfrågor. En av Sveriges mest uppskattade författare och föreläsare inom området. Har bland annat gett ut böckerna: Mat och klimat, Klimatkoden och Svenska himlar. Klockan 14-17 Kom och titta på elbilar, elcyklar och elmopeder från Sportex, Örebro kommun och elmopedturnén!

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Temadag Kör på el i Örebro 31 maj

2010-05-31
Den 31 maj kommer Elmopedturnén med meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) till Örebro. Med på turnén är också Per Ribbing från Miljömärket Svanen. Elmopedturnén ska ta sig 350 kilometer från Värmland till Stockholm med elmoped, elcyklar och elbilar.

I samband med att Elmopedturnén besöker Energicentrum 31 maj ordnar vi en temadag om att köra på el med specialinformation om hur företag kan arbeta med energi- och klimat och med en föreläsning av Pär Holmberg. Alla är varmt välkomna.

Program
Klockan 13:00-14:00
Ta ert klimatarbete ett steg längre - information för företag. Hur mycket pengar kan en energianalys spara åt er?
Peter Åslund, verksamhetsledare Energikontoret Regionförbundet Örebro

Kan miljöarbete öka ert företags lönsamhet och konkurrenskraft?
Ankie Rauséus, projektledare Örebroregionens klimatupprop

Att köra elbil på vindkraft — är det att åka på en blåsning?
Per Ribbing, Miljömärket Svanen

Gratis och oberoende - den här hjälpen kan du få från energi- och klimatrådgivaren.
Lars Persson, energi- och klimatrådgivare Örebro kommun

Praktisk information
Till denna del av programmet krävs föranmälan. Anmäl dig till katarina.baath@regionorebro.se senast 24 maj. Om du efter anmälan inte kan komma så vill vi att du avbokar dig då antalet platser är begränsat. Om du uteblir utan avanmälan kostar det 250 kronor exklusive moms.

Klockan 14.00-14.30
Fika och mingel med deltagare från elmopedturnén

Klockan 14.30-15.15
Pär Holmgren föreläser: Från väder till klimat
Pär Holmgren är fd meterolog på Sveriges television som numera arbetar på heltid med klimatfrågor. En av Sveriges mest uppskattade författare och föreläsare inom området. Har bland annat gett ut böckerna: Mat och klimat, Klimatkoden och Svenska himlar.

Klockan 14-17
Kom och titta på elbilar, elcyklar och elmopeder från Sportex, Örebro kommun och elmopedturnén!

Senaste nyheter