Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Telge Energi uppe i 400 solelsproducenter

https://www.klimatsmart.se/images/news/fru-watt-400-producenter250x166.jpg

Nu har vi på Telge Energi avtal med 400 småskaliga solelsproducenter. Det tycker jag är värt att fira med ett stort hurra! Men vi är såklart inte nöjda med det, utan vi söker fler som producerar sin egen solel och som vill sälja överskottet till oss. Dessutom vill vi att det ska vara lönsamt att vara solelsproducent så därför köper vi tillbaka din överskottsel till ett bättre pris än vad du själv köper elen för. Det händer mycket nu kring solel och Regeringen gav den 23 juli ett nytt utredningsuppdrag till Energimyndigheten som handlar om att ta fram “en strategi för ökad användning av solel”. Energimyndigheten ska ge en delrapport den 28 mars nästa år och vara helt klara senast den 17 oktober 2016. Det blir spännande att se vad de kommer fram till. Genom Solelkommissionen hoppas vi på Telge Energi kunna vara med och driva på en förändring som ger elkunder, enkla och långsiktiga förutsättningar att bli egna solelsproducenter. Och när jag spanar runt i vår omvärld hittar jag många superintressanta nyheter om solel och solenergi. Här några exempel: - Den första helt soldrivna flygplatsen. I Indien har man nu en flygplats som får all elektricitet från solceller. Coolt! - Elbilar som laddas via vägbanan. I Storbritannien har man gett förslag på motorvägar som laddar elbilen medan man kör. En idé som nu ska testas. - Och Google är på väg att lansera solkartor, ett verktyg som ska kunna visa vilka tak som funkar för solel. Med hopp om en solig höst och många fler solelsproducenter! / Fru Watt, Petra Hallebrant, Telge Energi

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Telge Energi uppe i 400 solelsproducenter

2015-09-03
Nu har vi på Telge Energi avtal med 400 småskaliga solelsproducenter. Det tycker jag är värt att fira med ett stort hurra!

Men vi är såklart inte nöjda med det, utan vi söker fler som producerar sin egen solel och som vill sälja överskottet till oss. Dessutom vill vi att det ska vara lönsamt att vara solelsproducent så därför köper vi tillbaka din överskottsel till ett bättre pris än vad du själv köper elen för.

Det händer mycket nu kring solel och Regeringen gav den 23 juli ett nytt utredningsuppdrag till Energimyndigheten som handlar om att ta fram “en strategi för ökad användning av solel”.

Energimyndigheten ska ge en delrapport den 28 mars nästa år och vara helt klara senast den 17 oktober 2016. Det blir spännande att se vad de kommer fram till. Genom Solelkommissionen hoppas vi på Telge Energi kunna vara med och driva på en förändring som ger elkunder, enkla och långsiktiga förutsättningar att bli egna solelsproducenter.

Och när jag spanar runt i vår omvärld hittar jag många superintressanta nyheter om solel och solenergi. Här några exempel:

- Den första helt soldrivna flygplatsen. I Indien har man nu en flygplats som får all elektricitet från solceller. Coolt!
- Elbilar som laddas via vägbanan. I Storbritannien har man gett förslag på motorvägar som laddar elbilen medan man kör. En idé som nu ska testas.
- Och Google är på väg att lansera solkartor, ett verktyg som ska kunna visa vilka tak som funkar för solel.

Med hopp om en solig höst och många fler solelsproducenter!

/ Fru Watt, Petra Hallebrant, Telge Energi

Senaste nyheter