Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Telge Energi och Fru Watt i manifestation för klimatet

https://www.klimatsmart.se/images/news/fru-watt-profilbild200x267.jpg

I december hålls ett stort klimattoppmöte i Paris, COP 21. Där samlas hela världens ledare för att försöka enas om ett nytt klimatavtal som syftar till att minska koldioxidutsläppen i världen. Mänskligheten står inför ett viktigt vägskäl och resultatet från mötet har betydelse för hur klimatomställningen och hur nästa generations framtid kommer att se ut. ”Run for your life är en klimataktion i form av en stafett från Arktis till COP 21 i Paris med syfte att belysa klimatfrågan. Människan står inför stora utmaningar gällande miljön och klimatet. Koldioxidhalten i atmosfären ökar och en viktig del i omställningen är att vi på sikt lämnar fossila energikällor och går över till 100% förnybar energi. - Vi på Telge Energi drar vårt strå till stacken genom att sedan lång tid tillbaka bara sälja förnybar el från sol, vind och vatten. Vi hoppas såklart att fler elbolag följer efter och vi hoppas också att världens ledare enas om ett globalt klimatavtal i Paris eftersom det är helt nödvändigt. Vi sätter ned foten och deltar i Run For Your Life för att uppmärksamma frågan och uppmanar fler företag och privatpersoner att göra oss sällskap, säger Petra Hallebrant, kundchef på Telge Energi. Run For Your Life är ett initiativ av Riksteatern som stöds av bl a Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Supermiljöbloggen, Push Sverige, 350.org , klimatmagasinet Effekt och Greenpeace. Stafetten startar den 9 november och pågår till den 30 november då stafettpinnen når Paris och COP 21. Den 16 november når stafettpinnen Södertälje och det är där som Fru Watt och medarbetare från Telge Energi tillsammans kommer att springa en delsträcka om drygt fyra kilometer.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Telge Energi och Fru Watt i manifestation för klimatet

2015-10-20
I december hålls ett stort klimattoppmöte i Paris, COP 21. Där samlas hela världens ledare för att försöka enas om ett nytt klimatavtal som syftar till att minska koldioxidutsläppen i världen.

Mänskligheten står inför ett viktigt vägskäl och resultatet från mötet har betydelse för hur klimatomställningen och hur nästa generations framtid kommer att se ut. ”Run for your life är en klimataktion i form av en stafett från Arktis till COP 21 i Paris med syfte att belysa klimatfrågan.

Människan står inför stora utmaningar gällande miljön och klimatet. Koldioxidhalten i atmosfären ökar och en viktig del i omställningen är att vi på sikt lämnar fossila energikällor och går över till 100% förnybar energi.

- Vi på Telge Energi drar vårt strå till stacken genom att sedan lång tid tillbaka bara sälja förnybar el från sol, vind och vatten. Vi hoppas såklart att fler elbolag följer efter och vi hoppas också att världens ledare enas om ett globalt klimatavtal i Paris eftersom det är helt nödvändigt. Vi sätter ned foten och deltar i Run For Your Life för att uppmärksamma frågan och uppmanar fler företag och privatpersoner att göra oss sällskap, säger Petra Hallebrant, kundchef på Telge Energi.

Run For Your Life är ett initiativ av Riksteatern som stöds av bl a Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Supermiljöbloggen, Push Sverige, 350.org , klimatmagasinet Effekt och Greenpeace.

Stafetten startar den 9 november och pågår till den 30 november då stafettpinnen når Paris och COP 21. Den 16 november når stafettpinnen Södertälje och det är där som Fru Watt och medarbetare från Telge Energi tillsammans kommer att springa en delsträcka om drygt fyra kilometer.

Fakta:

Om Run For Your Life: runforyourlife.nu/sv/

Om COP 21: runforyourlife.nu/sv/cop21/

Rapport från Världsnaturfonden WWF ”Hållbar energi - 100% förnybart på naturens villkor”: www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1409627-wwf-rapport-stll-om-till-100-procent-frnybar-energi-p-naturens-villkor
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter