Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Telge Energi näst grönaste varumärket i elbranschen

https://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi246x120.jpg

Resultatet av Differs rikstäckande undersökning "Sveriges grönaste varumärken" har presenterats. Tre av fyra säger sig ibland, ofta eller alltid göra aktiva gröna val. Och det har blivit lättare att göra gröna val. Undersökningen visar även att betalningsviljan för gröna varumärken har minskat något, men att miljöfrågan är fortsatt viktig för svenskarnas köpbeslut. Sveriges Grönaste Varumärke är en återkommande rikstäckande undersökning som genomförts för sjätte året i rad av varumärkesbyrån Differ. Målsättningen med undersökningen är att följa konsumenternas syn på miljö- och hållbarhetsarbete bland företag i utvalda branscher, bland annat elbranschen. Telge Energi har i undersökningen utsetts till Sveriges näst grönaste varumärke i elbranschen. På listans bottenplatser hittar man även i år eljättarna Vattenfall och E.O.N. På den totala listan med 87 olika varumärken hamnade Telge Energi i år på plats 8. - Vi vill gratulera både GodEl som tog hem förstaplatsen i energibranschen och SJ och Änglamark som tog hem guldmedaljen på den totala listan över alla varumärken i Sverige. Det är bolag som likt Telge Energi integrerat miljö- och klimatfrågorna i både mission, vision och affärsidé och som jobbar långsiktigt med hållbarhet, säger Petra Hallebrant, Kundchef på Telge Energi. Den nya undersökningen från Differ visar också att svenska folket tycker det har blivit lättare att välja rätt. Över hälften av konsumenterna (56%) tycker det är lätt att göra gröna val, jämfört med förra året (52%). - Det är glädjande att det blivit lättare att göra gröna val. Men fortfarande är det bara en av fyra som aktivt väljer ren el från förnybara källor. Här har vi som företag ett stort ansvar att fortsätta kommunicera enkelt så att man bättre förstår hur man gör och vad det betyder. Vad få elkonsumenter vet om är att en av de enklaste sakerna man kan göra för miljö och klimat är att välja ren el från sol, vind och vatten. Där har vi som elbolag en utmaning att jobba vidare med, säger Petra Hallebrant vidare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Telge Energi näst grönaste varumärket i elbranschen

2015-03-19
Resultatet av Differs rikstäckande undersökning "Sveriges grönaste varumärken" har presenterats. Tre av fyra säger sig ibland, ofta eller alltid göra aktiva gröna val. Och det har blivit lättare att göra gröna val.

Undersökningen visar även att betalningsviljan för gröna varumärken har minskat något, men att miljöfrågan är fortsatt viktig för svenskarnas köpbeslut.

Sveriges Grönaste Varumärke är en återkommande rikstäckande undersökning som genomförts för sjätte året i rad av varumärkesbyrån Differ. Målsättningen med undersökningen är att följa konsumenternas syn på miljö- och hållbarhetsarbete bland företag i utvalda branscher, bland annat elbranschen.

Telge Energi har i undersökningen utsetts till Sveriges näst grönaste varumärke i elbranschen. På listans bottenplatser hittar man även i år eljättarna Vattenfall och E.O.N. På den totala listan med 87 olika varumärken hamnade Telge Energi i år på plats 8.

- Vi vill gratulera både GodEl som tog hem förstaplatsen i energibranschen och SJ och Änglamark som tog hem guldmedaljen på den totala listan över alla varumärken i Sverige.

Det är bolag som likt Telge Energi integrerat miljö- och klimatfrågorna i både mission, vision och affärsidé och som jobbar långsiktigt med hållbarhet, säger Petra Hallebrant, Kundchef på Telge Energi.

Den nya undersökningen från Differ visar också att svenska folket tycker det har blivit lättare att välja rätt. Över hälften av konsumenterna (56%) tycker det är lätt att göra gröna val, jämfört med förra året (52%).

- Det är glädjande att det blivit lättare att göra gröna val. Men fortfarande är det bara en av fyra som aktivt väljer ren el från förnybara källor. Här har vi som företag ett stort ansvar att fortsätta kommunicera enkelt så att man bättre förstår hur man gör och vad det betyder.

Vad få elkonsumenter vet om är att en av de enklaste sakerna man kan göra för miljö och klimat är att välja ren el från sol, vind och vatten. Där har vi som elbolag en utmaning att jobba vidare med, säger Petra Hallebrant vidare.
Källa: Telge Energi

Senaste nyheter