Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EON och Nissan satsar på laddning av elbilar och batterierlagring

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-nissanleaf250x321.jpg

E.ON och Nissan vill göra livet enklare för elbilsägare. Företagen inleder nu ett partnerskap som ska fokusera på laddning av elbilar, batterilagring och vehicle-to-grid, där man använder elbilen som ett lager för elnätet. - Partnerskapet drivs av en gemensam ambition om att göra det lättare att äga en elbil och att elektrifiera transportsystemet. Ska vi nå målet med energiomställningen är det nödvändigt att öka takten i omställningen inom transportsektorn, säger Marc Hoffmann, Sverigechef på E.ON. E.ON och Nissan har sedan en tid haft ett nära samarbete i Norden. I Danmark får kunderna exempelvis ett paket som bland annat innehåller en laddbox när man köper en Nissan elbil. Det är bland annat detta paket som nu ska tas ut i Europa. För att utnyttja E.ONs erfarenheter inom solceller och energilagring samt Nissans erfarenheter från ”vehicle-to-grid”, ett koncept som gör det möjligt att återföra elen till elnätet, kommer partnerskapet också att fokusera på dessa områden. Genom att kombinera hemmets el från solceller och elbilens laddning byggs nu en smartare helhet som gör det billigare och enklare att vara elbilsägare. - Genom att styra hemmaladdningen till tidpunkter när solen skiner eller när elen är billigare kan man samtidigt utnyttja elnätet effektivare. Samarbetet med Nissan är ett mycket viktigt steg mot att bygga ett mera intelligent energisystem som kommer att göra det billigare för kunderna och bättre för miljön, säger Marc Hoffmann. - Detta är ännu ett steg mot det förnybara och återvunna samhället och E.ONs ambition att vara helt 100 år 2025.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EON och Nissan satsar på laddning av elbilar och batterierlagring

2018-03-06
EON + Nissan = Sant
E.ON och Nissan vill göra livet enklare för elbilsägare. Företagen inleder nu ett partnerskap som ska fokusera på laddning av elbilar, batterilagring och vehicle-to-grid, där man använder elbilen som ett lager för elnätet.

- Partnerskapet drivs av en gemensam ambition om att göra det lättare att äga en elbil och att elektrifiera transportsystemet. Ska vi nå målet med energiomställningen är det nödvändigt att öka takten i omställningen inom transportsektorn, säger Marc Hoffmann, Sverigechef på E.ON.

E.ON och Nissan har sedan en tid haft ett nära samarbete i Norden. I Danmark får kunderna exempelvis ett paket som bland annat innehåller en laddbox när man köper en Nissan elbil. Det är bland annat detta paket som nu ska tas ut i Europa.
För att utnyttja E.ONs erfarenheter inom solceller och energilagring samt Nissans erfarenheter från ”vehicle-to-grid”, ett koncept som gör det möjligt att återföra elen till elnätet, kommer partnerskapet också att fokusera på dessa områden. Genom att kombinera hemmets el från solceller och elbilens laddning byggs nu en smartare helhet som gör det billigare och enklare att vara elbilsägare.

- Genom att styra hemmaladdningen till tidpunkter när solen skiner eller när elen är billigare kan man samtidigt utnyttja elnätet effektivare. Samarbetet med Nissan är ett mycket viktigt steg mot att bygga ett mera intelligent energisystem som kommer att göra det billigare för kunderna och bättre för miljön, säger Marc Hoffmann.

- Detta är ännu ett steg mot det förnybara och återvunna samhället och E.ONs ambition att vara helt 100 år 2025.
Källa: EON

Senaste nyheter