Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Tävla om bästa miljöapp, vinn 30.000 kr

https://www.klimatsmart.se/images/news/app226x145.png

Stockholms stad lanserar nu tävlingen Open Stockholm Award och publicerar samtidigt data från Stockholms miljöbarometer som öppen data. Syftet är att tillgängliggöra offentlig data för programvaruutvecklare. Stockholms stad har publicerat data från Stockholms miljöbarometer på webbportalen. På webbportalen kan den som vill skapa nya appar eller IT-tjänster få tillgång till en stor del av de offentliga data som Stockholms stad samlar in och lagrar elektroniskt. Under avsnittet miljödata går det nu att ladda hem nyckeltal och mätvärden från miljöbarometern i REST- eller OData-format. Där finns bland annat fakta om klimat, luft, vatten, natur och avfall. Miljödata redovisas sedan tidigare på Stockholms miljöbarometer. Genom Open Stockholm kan nu samma miljödata tillgängliggöras via appar eller webbtjänster som kan bidra till utvecklingen av ett miljövänligare Stockholm. I tävlingen Open Stockholm Award kan du tävla med din idé till en app eller genom att själv utveckla en app som bygger på Stockholms stads öppna data. Den bästa appen inom kategorin miljö och hållbarhet belönas med 30 000 kronor. Bidraget ska syfta till att minska människans påverkan på natur och miljö. Sista inlämningsdag är den 13 maj.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Tävla om bästa miljöapp, vinn 30.000 kr

2012-03-22
Stockholms stad lanserar nu tävlingen Open Stockholm Award och publicerar samtidigt data från Stockholms miljöbarometer som öppen data. Syftet är att tillgängliggöra offentlig data för programvaruutvecklare.

Stockholms stad har publicerat data från Stockholms miljöbarometer på webbportalen. På webbportalen kan den som vill skapa nya appar eller IT-tjänster få tillgång till en stor del av de offentliga data som Stockholms stad samlar in och lagrar elektroniskt. Under avsnittet miljödata går det nu att ladda hem nyckeltal och mätvärden från miljöbarometern i REST- eller OData-format. Där finns bland annat fakta om klimat, luft, vatten, natur och avfall.

Miljödata redovisas sedan tidigare på Stockholms miljöbarometer. Genom Open Stockholm kan nu samma miljödata tillgängliggöras via appar eller webbtjänster som kan bidra till utvecklingen av ett miljövänligare Stockholm.

I tävlingen Open Stockholm Award kan du tävla med din idé till en app eller genom att själv utveckla en app som bygger på Stockholms stads öppna data. Den bästa appen inom kategorin miljö och hållbarhet belönas med 30 000 kronor. Bidraget ska syfta till att minska människans påverkan på natur och miljö. Sista inlämningsdag är den 13 maj.

Webbportalen Open Stockholm: open.stockholm.se

Stockholms miljöbarometer: miljobarometern.stockholm.se

Läs mer om miljödata: open.stockholm.se/miljodata

Läs mer om Open Stockholm Award och ladda upp ditt tävlingsbidrag: www.openstockholmaward.se/

Senaste nyheter