Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Swishing ecochic shopping 27/5 i Malmö

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenbagtag.gif

Swisching är ett ecochict sätt att uppdatera sin garderob med fantastiska skor, kläder och tillbehör. Och ha trevligt på samma gång. Det är etiskt, ekologiskt och socialt och har snabbt blivit ett globalt fenomen. Swisching startades i London av Futerra Sustainebility Communication Ltd. Nu har Swishingen kommit till Sverige – första partyt hålls i Malmö den 27 maj. I tider av studentfester, vårfester och snart midsommarfester är det många som rusar runt och jagar nya kläder, med biverkningar för både plånbok och planet. Lösningen är Swishing - karma för kläder. Inbjudna gäster lämnar in kläder och accessoarer som handväskor, skor, sjalar och smycken av god kvalitet - vintage eller design. Får dem poängsatta av modeproffs och kan gå hem med plagg med motsvarande värde några timmar senare. Gästerna löper alltså ingen risk att byta in en Gucci-jacka och få en sladdrig t-shirt tillbaka. Swishing äger rum världen över på tjusiga hotell eller i andra lyxiga lokaler. Det serveras något gott att dricka och läckra tilltugg. Sveriges första Swishing genomförs på anrika St: Gertrud i Malmös äldsta kulturkvarter. Under kvällen kommer gästerna som extra bonus att få en spännande tjuvtitt på delar av Tillskärar Akademins re-use kollektion. Kollektionen premiärvisas i sin helhet den 29 maj Arrangemanget genomförs ideellt av Ecostep.me och GreenBagTag med hjälp av sponsring från St: Gertrud konferens, ABOB, och Astrid och Aporna. Eventuellt överskott från entré och kläder som blir över lämnas till Stadsmissionen. ecostep.me - mina handlingar för miljö, klimat och hållbarhet. Regler för Swishing: 1) Alla tar med sig minst ett kvalitetsplagg eller accessoar. (Men gärna fler plagg som behöver nytt hem) 2) Du får en halvtimme för att kolla in allt innan Swishingen öppnas. 3) Du kan inte paxa eller lägga undan något, bara titta innan Swishingen öppnar. 4) Så snart Swishingen är öppen, får alla ta vad de vill. 5) Kom ihåg att inte rivas, spotta eller slåss.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Swishing ecochic shopping 27/5 i Malmö

2010-05-25
Swisching är ett ecochict sätt att uppdatera sin garderob med fantastiska skor, kläder och tillbehör. Och ha trevligt på samma gång. Det är etiskt, ekologiskt och socialt och har snabbt blivit ett globalt fenomen. Swisching startades i London av Futerra Sustainebility Communication Ltd. Nu har Swishingen kommit till Sverige – första partyt hålls i Malmö den 27 maj.

I tider av studentfester, vårfester och snart midsommarfester är det många som rusar runt och jagar nya kläder, med biverkningar för både plånbok och planet. Lösningen är Swishing - karma för kläder.

Inbjudna gäster lämnar in kläder och accessoarer som handväskor, skor, sjalar och smycken av god kvalitet - vintage eller design. Får dem poängsatta av modeproffs och kan gå hem med plagg med motsvarande värde några timmar senare. Gästerna löper alltså ingen risk att byta in en Gucci-jacka och få en sladdrig t-shirt tillbaka.

Swishing äger rum världen över på tjusiga hotell eller i andra lyxiga lokaler. Det serveras något gott att dricka och läckra tilltugg. Sveriges första Swishing genomförs på anrika St: Gertrud i Malmös äldsta kulturkvarter. Under kvällen kommer gästerna som extra bonus att få en spännande tjuvtitt på delar av Tillskärar Akademins re-use kollektion. Kollektionen premiärvisas i sin helhet den 29 maj

Arrangemanget genomförs ideellt av Ecostep.me och GreenBagTag med hjälp av sponsring från St: Gertrud konferens, ABOB, och Astrid och Aporna. Eventuellt överskott från entré och kläder som blir över lämnas till Stadsmissionen.

ecostep.me - mina handlingar för miljö, klimat och hållbarhet.

Regler för Swishing:
1) Alla tar med sig minst ett kvalitetsplagg eller accessoar. (Men gärna fler plagg som behöver nytt hem)
2) Du får en halvtimme för att kolla in allt innan Swishingen öppnas.
3) Du kan inte paxa eller lägga undan något, bara titta innan Swishingen öppnar.
4) Så snart Swishingen är öppen, får alla ta vad de vill.
5) Kom ihåg att inte rivas, spotta eller slåss.

Intressanta länkar:
www.ecostep.me, www.swishing.org, www.futerra.co.uk

<i>KAMen Communications arbetar med att förstärka och synliggöra den gröna profilen hos företag och organisationer genom produkter, processer och kommunikation. KAMen står för - Känsla Av Mening. Våra viktigaste projekt är ecostep.me, Green Touring och GreenBagTag.</i>

Senaste nyheter