Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sweet Drops - Naturligt sötningsmedel

https://www.klimatsmart.se/images/news/sweet200x304.jpg

Vi fick i uppdrag att testa något som kallas för Sweet Drops, ett naturligt sötningsmedel baserat på ekologiskt steviaextrakt. Vår spontana reaktion var att det skulle kunna vara ett bra alternativ för oss som vill vara lite försiktiga med socker, men ändå gillar söta saker. Så, vad tyckte vi? steviaDropparna finns i olika smaker: English Toffee, choklad, citron, aprikos & vanilj. Det finns även en variant som inte har någon smaksättning utan bara smakar sött, så att säga. Det finurliga med Sweet Drops är att du kan använda dem till en mängd olika saker. Du kan smaksätta yoghurten, glassen eller göra stevialäsk med exempelvis aprikossmak. Som sagt, ett bra alternativ för oss som vill dra ner på sockret. Stevia-dropparna består av tre ingredienser: Renat vatten, ekologiskt steviaextrakt & naturliga aromer. Vi har självklart bett vår testpanel att prova dropparna för att få ett gäng ärliga åsikter. Så här sa en utav dem: - ”Jag gillade dropparna! De var väldigt söta så man behövde bara någon/några få droppar beroende på hur mycket man ville söta. De olika smakerna var ganska diskreta men man kände ändå av dem.” Vaniljsmaken var en riktig favorit hos testpanelen. Kanske för att just vanilj passar till väldigt mycket och har en ganska mild ton. Chokladen var också en favorit, dock var den lite för mild i smaken för att få fullpoäng. Starkare chokladsmak önskades! - ”Stevia-dropparna är ett bra alternativ om man inte vill använda riktigt socker och det var en praktisk förpackning som inte kladdade något, lätt att bara få ut en droppe i taget. Det fungerar nog inte så bra om man ska baka i större volymer dock, eftersom man nog måste använda väldigt mycket då. Men det har jag inte provat :)” Överlag var både vi och testpanelen positivt överraskade av dropparna. Vi är himla nyfikna på hur det fungerar att baka med dem och tänkte därför ge oss på att baka kärleksmums med toffee-glasyr till helgen. Om vi lyckas kommer självklart ett recept upp i början av nästa vecka!

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sweet Drops - Naturligt sötningsmedel

2013-05-03
Vi fick i uppdrag att testa något som kallas för Sweet Drops, ett naturligt sötningsmedel baserat på ekologiskt steviaextrakt. Vår spontana reaktion var att det skulle kunna vara ett bra alternativ för oss som vill vara lite försiktiga med socker, men ändå gillar söta saker. Så, vad tyckte vi?

steviaDropparna finns i olika smaker: English Toffee, choklad, citron, aprikos & vanilj. Det finns även en variant som inte har någon smaksättning utan bara smakar sött, så att säga. Det finurliga med Sweet Drops är att du kan använda dem till en mängd olika saker. Du kan smaksätta yoghurten, glassen eller göra stevialäsk med exempelvis aprikossmak. Som sagt, ett bra alternativ för oss som vill dra ner på sockret. Stevia-dropparna består av tre ingredienser: Renat vatten, ekologiskt steviaextrakt & naturliga aromer.

Vi har självklart bett vår testpanel att prova dropparna för att få ett gäng ärliga åsikter. Så här sa en utav dem:

- ”Jag gillade dropparna! De var väldigt söta så man behövde bara någon/några få droppar beroende på hur mycket man ville söta. De olika smakerna var ganska diskreta men man kände ändå av dem.”

Vaniljsmaken var en riktig favorit hos testpanelen. Kanske för att just vanilj passar till väldigt mycket och har en ganska mild ton. Chokladen var också en favorit, dock var den lite för mild i smaken för att få fullpoäng. Starkare chokladsmak önskades!

- ”Stevia-dropparna är ett bra alternativ om man inte vill använda riktigt socker och det var en praktisk förpackning som inte kladdade något, lätt att bara få ut en droppe i taget. Det fungerar nog inte så bra om man ska baka i större volymer dock, eftersom man nog måste använda väldigt mycket då. Men det har jag inte provat :)”

Överlag var både vi och testpanelen positivt överraskade av dropparna. Vi är himla nyfikna på hur det fungerar att baka med dem och tänkte därför ge oss på att baka kärleksmums med toffee-glasyr till helgen. Om vi lyckas kommer självklart ett recept upp i början av nästa vecka!

Pris: 139 kr för 60 ml hos www.shopping4net.se.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter